Reflexoterapie sau masajul care face minuni

Reflexoterapia a aparut acum mai bine de 5.000 de ani in China si i s-a dus faima in intreaga lume. Puterile acestei metode terapeutice au ajuns la urechile omului modern, avid dupa informatii legate de medicina alternativa. Din ce in ce mai multe persoan
  • Publicat:
Reflexoterapie sau masajul care face minuni

Principiul pe care se bazeaza reflexoterapia este simplu: fiecarui organ ii corespunde un punct reflex pe corp. Cand unul dintre organe este afectat de o boala, punctul sau reflex semnaleaza problema – in zona respectiva se depun toxine care pot fi inlaturate prin masaj. Circulatia sangelui va redeveni normala, iar organul afectat va fi din nou sanatos. Punctele reflexe sunt cel mai bine definite la nivelul mainilor si picioarelor.

Specialistii in reflexoterapie spun ca e nevoie de un anumit numar de sedinte a cateva zeci de minute in care sa-ti maseze punctele respective si iti pot lua durerea cu mana, la propriu.

Reflexoterapia, pe intelesul tuturor

Principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor si in stimularea functiilor intregului organism. Talpa piciorului – una dintre zonele in care se afla cele mai multe puncte reflexe – este de fapt o harta a intregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroida, plamanii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinara, colonul, ovarele – toate au cate un punct reflex corespondent in talpa. Reflexoterapeutii maseaza aceste puncte si astfel previn sau, dupa caz, trateaza diversele afectiuni ale acestor organe.

Este important de stiut ca reflexoterapia trateaza si cauzele bolilor, astfel incat acestea au mici sanse sa recidiveze. Iti surade deja ideea?

Trebuie sa te avertizam ca primele sedinte de reflexoterapie sunt cam dureroase, exista chiar momente cand masajul ti se va parea de nesuportat. Expertii spun ca asta se intampla din cauza ca acum elimini toxinele pe care le-ai acumulat de-a lungul anilor. Dupa cateva sedinte insa, durerea va scadea in intensitate: acum te vor durea doar acele puncte reflexe care corespund organelor cu probleme.
E posibil sa ai de-a face si cu ceva reactii adverse in timpul terapiei: poti avea ameteli, greata, stare de oboseala, febra, eruptii cutanate. Dar nu ai motiv de ingrijorare, aceste manifestari sunt normale in procesul de eliminare a toxinelor. Strange un pic din dinti pentru sanatatea ta!

Impotenta si celulita, in topul cererilor

Reflexoterapiei i s-a dus vestea ca poate vindeca o lista tare lunga de afectiuni. Specialistii spun ca majoritatea solicitarilor vin din partea barbatilor care sufera de impotenta si a femeilor care au celulita. Masarea punctelor reflexe care corespund glandelor suprarenale si hipofizei duce, in timp, la regenerarea pielii cu aspect de coaja de portocala. In cazul impotentei, se impune masarea punctelor care corespund organelor sexuale, puncte situate in talpa.

Trebuie sa mai stii ca, atunci cand suferi de o anumita boala si alegi sa mergi la reflexoterapeut, acesta nu iti va recomanda sa iti intrerupi medicamentatia. Atunci cand masajul va da rezultate, poti consulta medicul si acesta va pune capat tratamentului medicamentos.

Mare grija la contraindicatii!

Exista cateva cazuri in care nu ne este permis sa apelam la reflexoterapie. Femeile insarcinate, persoanele cu hemoragii, cele care au rani la talpa piciorului sau au varice deschise nu pot beneficia de aceasta terapie. Specialistii recomanda ca, pe toata durata tratamentului, sa renuntam la vicii: adio cafea, tutun si alcool. De asemenea, terapia da rezulate mai rapide daca o combinam cu un regim alimentar sanatos.

Reflexoterapie la tine acasa

Nu e nevoie sa bati drumul pana la cabinetul de reflexoterapie ca sa faci o sedinta de masaj. Dupa ce ai deprins tainele tratamentului, il poti face si tu singura acasa. Ai neaparata nevoie insa de o carte care sa contina schema exacta a punctelor reflexe. Le localizezi si le masezi fie in sensul acelor de ceasornic, fie invers, dupa cum ti-a recomandat specialistul in reflexoterapie. Tine minte! Masajul trebuie facut cu doua ore inainte sau dupa ce mananci.

Afectiuni tratate prin reflexoterapie

Stres, insomnie, depresie, reumatism, artrite, sciatica, nisip sau pietre la rinichi, impotenta, frigiditate, gastrite, ulcer, hemorozi, balonari, hipo si hipertensiune, astm, bronsite, rinite, sinuzite, litiaza biliara, probleme tiroidiene, reglarea menstruatiei, tulburari ale menopauzei, osteoporoza, obezitate, diabet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”