Rau de masina? Incearca ghimbirul!

Banala radacina de ghimbir folosita pentru gatit este considerata remediu pentru greturi, indigestie si rau de masina.
  • Publicat:
Rau de masina? Incearca ghimbirul!
Rau de masina? Incearca ghimbirul!

Banala radacina de ghimbir folosita pentru gatit este considerata remediu pentru greturi, indigestie si rau de masina. Stiai?

Pentru raul de masina, ghimbirul este mai eficient in comparatie cu restul tratamentelor cunoscute. Oamenii de stiinta recomanda consumul a 500 de mg de ghimbir cu aproximativ 30 de minute inainte de calatorie. O alternativa poate fi consumul unui pahar de bere de ghimbir.

In plus, cercetatorii au constatat ca 250 de mg de ghimbir consumat poate preveni greturile si in cazul femeilor insarcinate.

Corform unui studiu efectuat pe soldatii din Marina daneza nedreprinsi cu navigarea pe oceane, un gram de ghimbir reduce starea de voma si transpiratia rece. De asemenea, au fost raportate mai putine simptome de vertij (ameteala).

Gingerolul, ingredientul minune

Ingredientul magic este gingerolul, un ingredient activ din ghimbir. El actioneaza asupra tractului gastro-intestinal, dar nu interactioneaza cu sistemul nervos, deci nu prezinta efecte secundare de toxicitate.

Raul de miscare afecteaza in special sistemului digestiv, de aceea un stomac plin agraveaza problema. Pentru a combate greata si varsaturile, ghimbirul s-a dovedit a fi cel mai bun remediu natural. Este un leac traditional pentru indigestie si alte afectiuni ale sistemului digestiv, care se regaseste in alimentatia oamenilor de mii de ani. 

Cum sa folosesti ghimbirul

Ceaiul din ghimbir poate fi preparat dintr-o lingurita de praf de ghimbir, amestecata cu o ceasca de apa fierbinte sau cu suc de fructe.

O alta metoda poate fi folosirea uleiului esential din ghimbir. Umple un bol cu apa fierbinte, apoi toarna 2-3 picaturi de ulei din ghimbir. Acopera-ti capul cu un prosop si stai aplecata deasupra bolului timp de 5 minute cu ochii inchisi.

Reduce greturile matinale

Pentru greturile matinale, bea bere sau ceai din ghimbir, consuma ghimbir ca aperitiv sau ia extracte standardizate de ghimbir. Atentie la modul de administrare si la doza maxima admisibila pe zi. 

Atunci cand cumperi extract de ghimbir, asigura-te ca este standardizat si realizat de un producator de incredere.

Desi ghimbirul este un aliment sigur pentru cei mai multi oameni, daca stii ca esti sensibila, consulta un medic inainte de consumarea sau administrarea ghimbirului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”