Patru ceaiuri care previn obezitatea

Ceaiul nu oferă doar o experienţă relaxantă şi plăcută, ci este şi una dintre cele mai consumate băuturi din toată lumea.
  • Publicat:
Patru ceaiuri care previn obezitatea
Ceaiul nu oferă doar o experienţă relaxantă şi plăcută, ci este şi una dintre cele mai consumate băuturi din toată lumea.
 
Consumul global de ceai pe cap de locuitor este de aproximativ 120 de mililitri pe zi. Popularitatea acestuia se justifică prin faptul că este ieftin, gustos şi are numeroase beneficii pentru sănătate.
 
Ceaiul verde este cel mai probabil cel mai cunoscut ceai de pe piaţă şi se poate spune că este una dintre cele mai sănătoase băuturi. Conţine foarte mulţi antioxidanţi şi nutrienţi care ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului, ajută la pierderea în greutate şi scade riscul de cancer.
 
Combinaţia de ceai verde şi cofeină are ca efect reducerea luării în greutate în urma pierderi unui număr mare de kilograme.
 
Ceaiul negru este un alt ceai foarte popular, în special în urma beneficiilor descoperite recent. Acest tip de ceai are o aromă mai puternică şi reprezintă 90% din ceaiul vândut în partea vestică a lumii. Un aspect foarte important de menţionat este că ceaiul negru îşi păstrează aroma mai mulţi ani, în timp ce ceaiul verde o pierde în jumătate de an.
 
Potrivit studiilor recente, ceaiul negru este foarte benefic pentru prevenţia diabetului, Irlanda şi Marea Britanie, unde consumul de ceai este cel mai ridicat, având cele mai puţine cazuri de diabet. Având în vedere sursa bogată de antioxidanţi, acesta contribuie şi la starea generală de sănătate, la bolile de inima şi întăreşte sistemul imunitar.
 
Ceaiul Roiboos este, de asemenea, un ceai cu multe proprietăţi, iar având în vedere nivelurile de antioxidanţi, nu este de mirare că este atât de cunoscut şi de băut.
 
Pur-erh este un ceai aflat între cele mai sănătoase băuturi din toate timpurile. Acesta a fost folosit şi consumat mult timp de oamenii din sud-vestul Chinei pentru numeroasele beneficii pentru sănătate, care includ protecţie împotriva cancerului, a aterosclerozei sau împotriva obezităţii.
 
(Sursa: Descopera)
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”