Mierea de Manuka – un antibiotic natural cu beneficii miraculoase!

Manuka este o varietate de Tea Tree sau arbore australian de ceai. Este vorba de un arbust cu frunze perene. Cercetări recente au evidenţiat mierea de Manuka, ce conţine peroxid de oxigen, un antiseptic eficace foarte cunoscut, în proporţii excepţionale, în comparaţie cu alte tipuri de miere.
  • Publicat:
Mierea de Manuka - un antibiotic natural cu beneficii miraculoase!

Proprietăţile unice ale mierii de Manuka i-au mirat până şi pe cercetători, care încep să vadă în acest produs o soluţie naturală pentru a lupta contra bacteriilor care devin din ce în ce mai rezistente la antibiotice.

Ce este mierea de Manuka

Manuka este o varietate de Tea Tree sau arbore australian de ceai. Este vorba de un arbust cu frunze perene. Cercetări recente au evidenţiat mierea de Manuka, ce conţine peroxid de oxigen, un antiseptic eficace foarte cunoscut, în proporţii excepţionale, în comparaţie cu alte tipuri de miere.

Există numeroase produse în care poate fi regăsită mierea de Manuka, precum dropsuri de gât, gel antibacterian pentru răni, oţet de mere cu miere de Manuka, dar şi balsam de buze sau cremă hidratantă cu miere antibacteriană, şi bineînţeles, miere la borcan. 

Ce beneficii dovedite are mierea de Manuka

Utilizată în mod traditionat de către populaţia maori, mierea de Manuka a fost mereu aureolată de o putere miraculoasă. O echipă de cercetători de la Universitatea Waikato, din Noua Zeelandă, a studiat această miere şi a descoperit că are o acţiune bactericidă superioară anumitor tratamente antibiotice, de pildă poate acţiona asupra stafilococului auriu.

Motivul: conţine un component suplimentar original, denumit UMF (Unique Manuka Factor), termen care, în acelaşi timp a devenit şi sigla folosită de către asociaţia UMFHA pentru a desemna conţinutul în această substanţă şi pentru a garanta autenticitatea produsului.

Mai multe cercetări au fost făcute de atunci, mai ales de către Society for General Microbiology din Edinbourg, Scoţia, şi Universitatea tehnică din Dresda, Germania.
Rezultatele au arătat că mierea de Manuka are o acţiune excepţională asupra rănilor, cicatricilor, arsurilor, micozelor, ulcerelor de stomac, aftelor, sinuzitei, durerilor de gât, ca şi asupra circulaţiei sanguine şi a sistemului imunitar. Cu un atu suplimentar, şi anume acela că poate fi conservată şi îşi păstrează proprietăţile ani întregi. 

Proprietăţile antioxidante ale mierii de Manuka protejează împotriva radicalilor liberi, care  sunt responsabili pentru o serie de probleme de sănătate, deteriorarea celulelor şi îmbătrânirea accelerată.

Miere de Manuka – Principalele proprietăţi şi indicaţii terapeutice

Anti-infecţioasă bacteriană şi virală, anti-fungică puternică, antiseptică, expectorantă. Uleiul esenţial de Manuka este un puternic ulei aromatic, anti-infecţios, împotriva tuturor germenilor patogeni.

Putem deci să-l utilizăm ca să combatem infecţiile respiratorii (prevenţie şi tratament), infecţiile urinare şi vaginale, infecţiile cutanate, deoarece este foarte plăcut şi foarte bine tolerat.

Putem trata abcese, băşici, ulcere, herpes, mici răni. Contribuie de asemenea eficace la evacuarea mucozitatilor din gât, bronhii, sinus.

Poate fi folosit şi pentru a trata numeroase afecţiuni buco-dentare, infecţii şi inflamaţii gingivale.

Uleiul esenţial de  Manuka poate uşura simptomele alergice, alergia la polen, la blana de animale, dermatitele. 

Proprietăţi şi indicaţii terapeutice secundare

Tonic al sistemului imunitar, tonic circulator uleiul de Manuka se poate folosi în uz extern, se poate pune pe herpes, pe răni mici sau arsuri, iritaţii, micoze, negi, înţepături de insecte şi gingii inflamate. 

Sursa: Green Boutique

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”