Cimbrul tratează 8 afecţiuni ale sezonului rece

Cimbrul este antiviral, antibacterian, antifungic, expectorant şi poate combate eficient de la nas înfundat, tuse, răguşeală, până la sinuzită, bronşită, gripă în general.
  • Publicat:
Cimbrul tratează 8 afecţiuni ale sezonului rece

Foloseai cimbrul doar la condimentarea mâncărurilor? Profită mai mult de puterea lui. Specialiştii îl consideră mai degrabă un medicament de excepţie şi un panaceu pentru bolile sezonului rece.

Este antiviral, antibacterian, antifungic, expectorant şi poate combate eficient de la nas înfundat, tuse, răguşeală, până la sinuzită, bronşită, gripă în general.

Remediu pentru nasul înfundat

Fiind o plantă medicinală aromatică, cimbrul are puterea de a desfunda nasul. Îl poţi folosi sub formă de ulei esenţial, în inhalaţii (cu un prosop pe cap, deasupra unui vas cu apă fierbinte), băi (câteva picături puse în apa din cadă) sau în candela de aromaterapie.

În caz de faringită

Inflamaţia de la nivelul faringelui sau amigdalelor se poate trata tot cu ulei esenţial de cimbru. Se administrează 3-5 picături, de trei ori pe zi, cu miere.

Efect expectorant pentru tuse şi răguşeală

Ceaiul din această plantă medicinală are efect expectorant, putând trata problemele gâtului, cum ar fi tusea şi răguşeala. Infuzia este folosită şi pentru revigorarea corzilor vocale.

Sinuzită, bronşită

Tot uleiul esenţial de cimbru, folosit în inhalaţii cu aburi, este de bază, graţie proprietăţilor lui antibacteriene, bronhodilatatoare şi antiinflamatoare. Ceaiul cald, aromat şi foarte gustos, ajută şi el la descongestionarea căilor nazale şi la eliminarea mucusului. Dacă ai sinuzită, poţi aplica şi comprese cu tinctură de cimbru, pe care le ţii pe sinusuri 15-20 de minute.

Ceai de cimbru la gripă şi răceală

Ceaiul de cimbru este alinarea ta când te prinde gripa sau răceala. Poţi să bei câte o cană din două în două ore. Este reconfortant, tratează virozele respiratorii şi scurtează perioada de convalescenţă. În paralel, foloseşte ulei esenţial în inhalaţii sau consumă-l amestecat cu miere.

Contraindicaţiile cimbrului

Ceaiul şi uleiul de cimbru nu sunt, însă, recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează şi nici copiilor sub 7 ani.

Informaţii oferite de Fares Orăştie (www.fares.ro)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia