6 beneficii ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre puţinele alimente care pot fi clasificate ca "superaliment". Beneficiile sale includ pierderea în greutate, mai buna funcţionare a creierului sau asigurarea sănătăţii pielii. Aici sunt 6 beneficii impresionante pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos.
  • Publicat:
6 beneficii ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre puţinele alimente care pot fi clasificate ca „superaliment”. Beneficiile sale includ pierderea în greutate, mai buna funcţionare a creierului sau asigurarea sănătăţii pielii. Aici sunt 6 beneficii impresionante pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos.

Uleiul de cocos conţine acizi graşi cu proprietăţi medicinale puternice

Uleiul de cocos a fost subapreciat în trecut deoarece conţine grăsimi saturate. De fapt, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate cunoscute de om, aproape 90% dintre acizii graşi fiind saturaţi. Cu toate acestea noile date arată faptul că grăsimile saturate sunt în mare parte inofensive. De asemenea, multe studii au confirmat faptul că nu s-a găsit nicio legătură cu bolile de inimă. În plus, uleiul de nuca de cocos nu conţine grăsimi saturate asemănătoare celor pe care le găsiţi în brânză sau friptură.

Populaţiile care consumă ulei de cocos sunt mult mai sănătoase

Nuca de cocos este un aliment exotic în lumea occidentală, consumată în primul rând de oameni conştienţi debeneficiile de sănătate ale acesteia. Cu toate acestea, în unele părţi ale lumii nuca de cocos este un aliment pe care oamenii l-au integrat în dietele lor timp de mai multe generaţii. Cel mai bun exemplu de o astfel de populaţie este Tokelauans, care trăiesc în Pacificul de Sud. Ei obţin peste 60% din caloriile lor zilnice din nuci de cocos si sunt cei mai mari consumatori de grăsimi saturate din lume.

Uleiul de cocos poate ajuta la arderea grăsimilor

Obezitatea este în prezent una dintre cele mai mari probleme de sănătate la nivel mondial. În timp ce unii specialişti cred că obezitatea este doar o problemă care ţine de calorii, alţii consideră faptul că sursele acestor calorii sunt cu adevărat cele importante. Trigliceridele cu lanţ mediu (MCT) din uleiul de nucă de cocos pot creşte arderea caloriilor.

Uleiul de cocos poate ucide microorganisme dăunătoare

Aproape 50% din acizii graşi din uleiul de cocos sunt compuşi din acid lauric 12-carbon. Atunci când acidul lauric este digerat se formează o substanţă numită monolaurină. Atât acidul lauric cât şi monolaurina pot ucide agenţii patogeni dăunători, cum ar fi bacteriile, virusurile şi ciupercile. De exemplu, aceste substanţe s-au dovedit eficiente în uciderea bacteriilor Staphylococcus aureus (un agent patogen foarte periculos) şi bacteriile de drojdie Candida albicans, o sursă comună de infecţii cu drojdie la oameni.

Uleiul de cocos poate reduce senzaţia de foame, ajutându-vă să mâncaţi mai puţin

O caracteristică interesantă a uleiului de nucă de cocos este că poate reduce foamea. Acest lucru poate avea legătură cu modul în care acizii graşi din el sunt metabolizaţi, deoarece cetonele pot avea un efect de reducere a apetitului.

Uleiul de cocos e eficient pentru sănătatea pielii şi a părului

Acest ulei nutritiv a fost folosit de secole pentru păr şi compoziţia sa unică de grăsime este deosebit de benefică. Acesta poate fi folosit drept mască de păr sau tratament pentru calmarea firelor rebele. Aceleaşi proprietăţi fac ca uleiul de nucă de cocos să fie deosebit de bun şi pentru piele. Mulţi oameni consideră faptul că acesta este un hidratant natural eficient. Proprietăţile sale naturale antioxidante sunt un ajutor de nădejde în stoparea ridurilor şi iritarea pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”