3 remedii naturale împotriva răcelii şi gripei

Pentru că suntem în sezonul răcelilor şi al gripelor, trebuie să fim mereu în gardă. Odată contractată boala, simptomele îşi fac de cap cum vor. Aveţi două opţiuni: fie vă îndopaţi cu pastile, fie încercaţi câteva remedii naturale.
  • Publicat:
3 remedii naturale împotriva răcelii şi gripei
3 remedii naturale împotriva răcelii şi gripei

Pentru că suntem în sezonul răcelilor şi al gripelor, trebuie să fim mereu în gardă. Odată contractată boala, simptomele îşi fac de cap cum vor. Aveţi două opţiuni: fie vă îndopaţi cu pastile, fie încercaţi câteva remedii naturale:

1. Uleiul de eucalipt – ar trebui să fie leacul nostru de căpătâi în acest sezon. Vă recomandăm inhalantul care conţine ulei de eucalipt şi cu care puteţi face aerosoli seara, înainte de culcare, sau îl puteţi adăuga la apa de baie. Are proprietăţi antiinflamatoare, decongestionante, vaporii ajută la eliberarea sinusurilor.

2. Ghimbirul – remediul perfect pentru un gât roşu, inflamat. In plus, specialiştii susţin că este eficient şi în combaterea rinovirusurilor, adică acei microbi responsabili cu declanşarea răcelii. Tocaţi mărunt o bucăţică de rădăcină de ghimbir, puneţi-o într-o ceaşcă şi turnaţi apă fierbinte peste. Lăsaţi să se infuzeze în jur de 5 minute, strecuraţi şi apoi beţi. Făr zahăr, fără miere – aceasta din urmă devine toxică atunci când este adusă la temperaturi înalte!

3. Menta – pe vremuri, bunicii şi părinţii noştri îşi desfundau nasul fără să apeleze la produse farmaceutice. Imbibau o batistă în ulei de mentă şi o miroseau toată ziua. Pe acelaşi principiu merg şi creioanele mentolate pentru nas. Menta decongestionează mucoasa nazală, desfundă cele mai nărăvaşe nasuri şi, în plus, are proprietăţi antiseptice. Puteţi opta pentru inhalant pe bază de mentă sau pentru mentă în stare naturală, pe care să o tocaţi mărunt şi să o ronţăiţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Bunicii, în vervă cu ceai verde
Bunicii, în vervă cu ceai verde
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: