Inima franta se vindeca cu aspirina

Doctorii ne anunta ca ne pot ajuta atunci cand avem inima sfasiata din cauza unei relatii amoroase esuate, cu aspirina si alte pilule indicate cardiacilor!
  • Publicat:
Inima franta se vindeca cu aspirina
Inima franta se vindeca cu aspirina

Chiar asa! Doctorii ne anunta ca ne pot ajuta atunci cand avem inima sfasiata din cauza unei relatii amoroase esuate, cu aspirina si alte pilule indicate cardiacilor!

Cercetatorii americani, citati de BBC, au descoperit ca “sindromul inimii frante” este de fapt o boala ce apare in conditii de stres emotional. Cei mai multi dintre acesti pacienti pot fi vindecati cu aspirina, beta-blocanti, inhibitori ACE si inhibitori ai reductazei HMG-CoA (care reduc colesterolul). Care este legatura?

Simptomele se aseamana uneori cu cele ale unui atac de cord (apasare in capul pieptului, respiratie sacadata). Totusi, sanatatea este alterata pe termen scurt, iar efectele sunt complet reversibile, in special atunci cand se intervine din timp

Sindromul, cunoscut in lumea medicala drept cardiomiopatia Takotsubo, a fost descris prima data in anii ’90, de cercetatorii japonezi. Acestia au observat ca se instaleaza, cel mai adesea, primavara si vara.

In plus, asa-zisa boala nu apare doar in caz de esec in dragoste. In jur de 65% dintre cei afectati sufera de pe urma oricaror evenimente neplacute cu impact emotional puternic, cum ar fi conflictele domestice ori profesionale, accidente etc.

Citeste si Vindeca-ti sufletul
              Flossie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce cauzeaza balonarea si cum scapi de ea
Ce cauzeaza balonarea si cum scapi de ea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”