Functia cognitiva, afectata de mediul in care traim

Femeile trecute de o anumita varsta si care traiesc intr-un cartier caracterizat de un status socioeconomic scazut au toate “sansele” sa-si piarda incet si sigur abilitatile intelectuale.
  • Publicat:
Functia cognitiva, afectata de mediul in care traim
Functia cognitiva, afectata de mediul in care traim
Iata o ipoteza pe care ne-o prezinta neurologii americani prin intermediul editiei online a revistei American Journal of Public Health.

Practic, femeile trecute de o anumita varsta si care traiesc intr-un cartier caracterizat de un status socioeconomic scazut au toate „sansele” sa-si piarda incet si sigur abilitatile intelectuale.

Studiul citat mai arata ca bolile vasculare, stilul de viata si depresia reprezinta puntea de legatura dintre functia cognitiva si mediul de viata.

6.137 de femei din Statele Unite au fost implicate in aceasta cercetare care a durat 3 ani.

Lor li s-a masurat functia cognitiva prin evaluarea memoriei, a capacitatii de orientare in spatiu si a celei de argumentare, iar rezultatele au aratat scoruri mai mici la cele care traiau in cartiere modeste.

Sa mai retinem ca declinul cognitiv creste riscul de dementa.

Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Vorbitul la telefon ne intareste sanatatea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Cele mai bune suplimente pentru femei
Cele mai bune suplimente pentru femei
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”