Efectele nedorite ale utilizarii telefonului mobil

De la aparitia lui si pana in prezent, telefonul a devenit un obiect absolut necesar fara de care aproape ca nu concepem existenta. Daca inainte stateam ore in sir langa el asteptand sa fim sunati deoarece era un mijloc fix de comunicare, astazi putem vor
  • Publicat:
Efectele nedorite ale utilizarii telefonului mobil
Efectele nedorite ale utilizarii telefonului mobil

Dar cum toate lucrurile bune au si o parte rea nici folosirea mobilului nu este lipsita de efecte negative. In urma mai multor studii, cercetatorii au scos in evidenta o serie de riscuri la care ne supunem organismul in timpul unei conversatii telefonice. Cauza: radiatiile emise de acesta!

Aceste studii au fost facute cu scopul de a inlatura anumite suspiciuni ce planau asupra utilizarii telefonului. Astfel s-a ajuns la concluzia ca celularul nu este raspunzator de aparitia cancerului, nu cauzeaza stres decat daca devine un obiect folosit obesesiv si nu are efect asupra fertilitatii femeilor sau a barbatilor.

Doctorul Philip Michael de la un institut de cercetare din Irlanda a efectuat teste speciale de sange la 16 pacienti care foloseau in mod frecvent telefonul mobil. 13 dintre cei testati s-au plans de aparitia unor simptome ca dureri de cap, greata si ameteala care indicau efectele radiatiilor emise de telefoanele mobile.

Simptomele indicate de catre cei 13 pacienti au fost explicate de un alt specialist in domeniul cercetarii, doctorul Michael Maier. Acesta sustine ca orice creier are o activitate electrica asemanatoare cu impulsurile  transmise de catre celular si astfel nu este intamplator faptul ca persoanele testate au prezentat simptomele mai sus mentionate. Concluzia la care s-a ajuns este ca, in momentul de fata, nu exista o dovada clara care sa ateste riscul folosirii telefonului mobil. De aceea cercetarile continua.

Articol exclusiv online.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Culoarea peretilor si starea de spirit
Culoarea peretilor si starea de spirit
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”