Dureri de spate? Lasa scaunul sa te maseze!

Poti obtine relaxarea chiar si atunci cand stai pe un scaun mai ales daca este unul special pentru masaj.
  • Publicat:
Dureri de spate? Lasa scaunul sa te maseze!
Dureri de spate? Lasa scaunul sa te maseze!

Durerea de spate este astazi considerata durerea secolului: sedentarismul si orele petrecute in fata calculatorului isi pun amprenta asupra sanatatii coloanei vertebrale chiar si la persoanele foarte tinere. Una din solutiile pentru ca aceste dureri sa dispara este masajul, iar terapeutii cauta in fiecare zi sa perfectioneze tehnicile dar si instrumentele de lucru.

Scaunul special de masaj a fost inventat in urma cu ani buni in Statele Unite si astazi multi terapeuti si pacienti il considera o alternativa la sedintele de masaj clasic. Exista oameni care nu se relaxeaza cand stau o ora asezati pe masa de masaj – este mai ales cazul pacientilor cu dureri mari de gat si de spate sau al persoanelor in varsta care fac eforturi mari sa stea in pozitia corecta de masaj. Acest discofort a fost eliminat de arhitectura deosebita a scaunului de masaj.

Avantajul este ca atunci cand o persoana  sta pe acest scaun, are coloana vertebrala perfect dreapta, de la craniu si pana la coccis. La fel de important este si faptul ca partea inferioara a spatelui sta in pozitie dreapta. De asemenea, bratele si umerii se pot sprijini, iar faptul ca greutatea este bine repartizata pe picioare asigura confortul pacientului.

Odata cu descoperirea scaunului de masaj, terapeutii au pus la punct tehnici speciale si au inlocuit miscarile de alunecare a mainilor pe corpul pacientilor cu miscari de exercitare a unor presiuni in anumite puncte de pe cap, spate sau picioare.

Scaunul ocupa doar un metru patrat si poate fi deplasat foarte usor, iar pacientii raman imbracati in timpul sedintei de masaj. Astazi, multi terapeuti practica masajul pe scaunul special direct la locul de munca al pacientilor. In Statele Unite au aparut chiar baruri unde se ofera minute de masaj.

“Pacientii sunt cu adevarat uimiti cand vad ca dupa un timp foarte scurt de masaj, 5, 10 minute, se relaxeaza si 10 minute e un timp foarte scurt. Nu e un rezultat palpabil, asa cum e in cazul slabirii, nu putem masura relaxarea, dar daca dupa ore in sir de stat la calculator o persoana care se simte din ce in ce mai tensionata face 10 minute de masaj, are impresia ca abia s-a trezit din somn, este plina de energie. Acest efect se mentine cateva zile” spune profesorul Guy Dumont, inventatorul masajului artistic.

Citeste si 7 tipsuri care previn durerile de spate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”