Cum tratăm cistita?

Când este lumea mai dragă, aparea ea, cistita. Aproape că nu există femeie care să nu se confrunte cel puţin o dată în viaţă cu cea mai frecventă infecţie urinară. De cele mai multe ori cistita este declanşată de bacteria Escherichia coli, care trăieşte în mod natural în tubul digestiv şi poate migra spre vezică şi rinichi.
  • Publicat:
Cum tratăm cistita?

Când este lumea mai dragă, aparea ea, cistita. Aproape că nu există femeie care să nu se confrunte cel puţin o dată în viaţă cu cea mai frecventă infecţie urinară. De cele mai multe ori cistita este declanşată de bacteria Escherichia coli, care trăieşte în mod natural în tubul digestiv şi poate migra spre vezică şi rinichi. De asemenea, cistita se poate declanşa şi după un act sexual, din cauza microorganismului Chlamydia.

Simptomele sunt: nevoia urgentă de a urina, senzaţii de usturime, de arsură. În cazurile mai grave, urina poate conţine şi picături de sânge. Mai pot apărea: dureri abdominale, dureri în regiunea inferioară a coloanei vertebrale, febră.

Deşi un număr impresionant de femei, preferă să ia medicamente după ureche, ori să aplice schemele recomandate de farmacişti trebuie să ştiţi că pentru tratarea corectă a acestei afecţiuni este absolut necesar să faceţi o analiză a urinei.

Cumpăraţi un recipient steril pentru urină de la farmacie, recoltaţi dimineaţa (la prima urină) şi mergeţi rapid cu proba la un laborator ori la un cabinet ginecolog. Abia după sosirea rezultatelor, se administrează tratamentul medicamentos prescris de către medic.

De asemenea, este foarte important să vorbiţi sincer cu medicul despre frecvenţa apariţiei acestor infecţii, despre igienă, despre viaţa sexuală pentru a prescrie, dacă este cazul, şi partenerului dvs. un tratament.

Însă, şi comportamentul alimentar poate ajuta la reducerea simptomelor. 2 litri de apă/zi (beţi puţin şi des), renunţaţi la cafea, ceai, cola, condimente, citrice, dulciuri concentrate, făinoase.

Citeşte şi: Infectiile urinare recidivante pot ascunde tumori

Infectia urinara se transmite prin sex?

Nu confundati cistita cu vaginita!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”