Cum scapi de acnee?

Acneea poate aparea la varsta adulta si nu are deloc legatura cu viata sexuala.
  • Publicat:
Cum scapi de acnee?
Acneea la varsta adulta

Acneea poate aparea la varsta adulta si nu are deloc legatura cu viata sexuala. Punctele mari, rosii, dureroase si inestetice, care nu cedeaza la nici un tratament cosmetic sunt probleme de sanatate ale multor adulti, iar stresul, poluarea si viata dezechilibrata isi pun amprenta si pe tenurile mature si declanseaza acneea tardiva: porii sunt inchisi printr-o secretie care devine vascoasa, aglomerata de celulele care se descuameaza si care se suprainfecteaza cu flora microbiana care se gaseste sub piele.

Persoanele obosite, stresate, femeile care au ovar polichistic, dar si amatorii de alimente condimentate si de alcool sunt mai predispuse sa faca acnee la varsta a doua. Exista forme grave de acnee, mai ales cand leziunile sunt localizate axial sau inghinal si in aceasta situatie, vizita la dermatolog devine obligatorie. Pe langa o ingrijire cosmetica cu produse adecvate tipului de ten, medicii recomanda urmatoarele tratamente: antibiotice din gama ciclinelor, suplimente hormonale care se adapteaza fiecarei persoane in parte sau tratamente cu derivate din vitamina A care normalizeaza ciclul de viata celular.

Tratamentul aceneei trebuie sa dureze minim 28 de zile si respecta ciculul de viata al celulor organismului. In cele mai multe cazuri, tratamentele dureaza peste 6 luni, pentru ca medicii incearca sa “educe” glandele sebacee sa secrete mai putin sebum, secretiile abundente de grasime favorizand instalarea acneei. Tratamentul nu trebuie neglijat pentru ca in cazul amanarii vizitei la dermatolog pot ramane cicatrici.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”