Cum sa traiesti mult, fara medicamente

Nu e niciodata prea tarziu sa renunti la fumat si sa iti iei sanatatea si viata in propriile maini.
  • Publicat:
Cum sa traiesti mult, fara medicamente
Cum sa traiesti mult, fara medicamente

Cine nu si-ar dori sa-si lungeasca viata cu cativa ani? Sau cine nu si-ar dori ca batranetea sa nu depinda de sertarul cu medicamente? Nimeni, intr-adevar. Cu totii vrem sa ne bucuram cat mai mult si cat mai bine de ceea ce ne ofera viata. Pentru asta exista o sigura reteta! Iata modul de preparare!

1. Se renunta la fumat
Tutunul este cat se poate de nociv pentru sanatatea nostra. In medie, o tigara ne scurteaza viata cu 7 minute, pentru ca intr-un final, in cazul unui fumator inrait sa se ajunga la un total de 20-25 de ani.

Ce trebuie sa stii este ca nu e niciodata prea tarziu sa renunti la fumat si sa iti iei sanatatea si viata in propriile maini. Corpul tau are puterea sa se regenereze dupa efectele nocive ale fumatului chiar si la o varsta inaintata.

2. Se da la o parte alcoolul
Sau se pune eventual in cantitati foarte mici, doar la nevoie. Asta pentru ca alcoolul, intr-un consum pe termen lung, scurteaza atat viata, cat si calitatea ei. Iar intreruperea la orice varsta reduce substantial rata mortalitatii.

3. Se adauga cantitati mari de fructe si legume
Toata lumea stie deja ca este absolut necesar sa consumam minimum 5 fructe si 5 legume pe zi. De ce? Pentru ca ne asigura aportul de nutrienti indispensabili (vitamine, minerale, calciu, fibre), ne ajuta sa prevenim nu doar boli dar si procesul de imbatranire, ne ofera satietate fara prea multe calorii si nu in ultimul rand, ne ajuta sa ne mentinem in forma.

4. Se adauga lactate dupa gust
Pentru ca iti intaresc oasele, te ajuta in lupta cu osteoporoza si iti permit ca si la 60 de ani sa te bucuri de placerile vietii. Asta fara dureri de spate, de picioare sau de articulatii.

5. Se presara sport fara retineri
30 de minute de exercitii pe zi sunt ideale pentru starea de bine. Daca depasesti aceasta durata, cu atat mai bine! Efectul va fi acelasi: o viata mai lunga, plina de sanatate si vitalitate.

6. Se condimenteaza cu multa pofta de viata!

Rezultatul: vei fi mereu intr-o forma olimpica si vei castiga un bonus de 14 ani!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Misteriosul sistem imunitar
Misteriosul sistem imunitar
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”