Cum sa ii protejam pe copii de microbi

Pe 15 iulie, „Ce se intampla, doctore?” impreuna cu Ceresit au organizat un seminar in cadrul caruia specialistii invitati au oferit raspunsuri utile la intrebarea: „Cum sa ii protejam pe copii de microbi?”
  • Publicat:
Cum sa ii protejam pe copii de microbi
Cum sa ii protejam pe copii de microbi

Pe 15 iulie, „Ce se intampla, doctore?” impreuna cu Ceresit a organizat un seminar in cadrul caruia specialistii invitati au dat cateva raspunsuri extrem de utile la intrebarea care framanta multi parinti: „cum sa ii protejam pe copii de microbi?” Oportunitatea intalnirii cu specialistii nostri si echipa CSID a mobilizat 150 de persoane in Sala Ronda a hotelului Intercontinental, in ciuda vremii capricioase din acea dupa-amiaza.

In cadrul seminarului, dr. Luminita Marinescu, medic primar dermatolog la Policlinica Iancului din Bucuresti, ne-a pus la curent cu notiuni importante legate de functiile pielii, mult mai sensibila si permeabila la copii, dar si la adultii cu o imunitate mai precara.

Specialistul ne-a explicat ca, desi convietuim cu o serie de bacterii, unele dintre ele sunt foarte periculoase: stafilococul auriu, streptocul, bacilul Koch si diverse virusuri care supravietuiesc foarte mult timp pe suprafata pielii. Vestea buna este ca toate aceste microorganisme pot fi indepartate cu apa si sapun! Dr. Miruna Georgescu, medic primar pediatru la Clinica Medlife din Bucuresti ne-a vorbit despre posibilitatile de prevenire a infectiilor periculoase.

Desi este la curent cu toate controversele privind vaccinarea copiilor, medicul ne-a marturisit ca, personal, crede cu tarie in vaccinarea obligatorie si ca substantele care in trecut erau asociate cu o serie de reactii adverse grave sunt demult eliminate din compozitia vaccinurilor. In ceea ce priveste vitaminoterapia, pediatrul Miruna Georgescu considera ca aceasta trebuie facuta doar la sfatul medicului, pentru ca altfel pot aparea si reactii grave. De exemplu, excesul de vitamina D in false suspiciuni de rahitism poate conduce la nefrocalcenoza, cu afectarea grava a rinichilor copilului.

Un alt subiect controversat legat de infectii este administrarea de antibiotice. Dr. Miruna Georgescu a explicat ca, in primul rand, ele nu trebuie administrate imediat cand apare febra, pentru ca nu sunt antipiretice, ci doar dupa efectuarea hemoleucogramei sau a antibiogramei, in cazuri grave precum otitele supurate, pneumoniile sau diareea infectioasa.

Lavinia Ciurtin, in calitate de sales & marketing manager, divizia Adezivi, Henkel Romania, dar si ca mama, ne-a convins ca trebuie sa acordam mai multa atentie umezelii din casa, aceasta fiind generatoare de igrasie, un mediu perfect pentru dezvoltarea mucegaiului si ciupercilor care pot duce la instalarea alergiilor si crizelor astmatiforme la copii, dar si la adulti.

Citeste si Cresa fereste copiii de leucemie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”