Cum invingi oboseala cronica

Ashwagandha - radacina de Ashwagandha are proprietati de regenerare si revitalizare, fiind recomandata in cazurile de oboseala, anxietate si insomnie.
  • Publicat:
Cum invingi oboseala cronica
Cum invingi oboseala cronica

In fiecare zi auzi un coleg, o ruda sau un prieten ca se plange de oboseala. La prima vedere, pare ceva natural si normal. Toti obosim! Dar nu e chiar asa. Corpul uman functioneaza ca o masinarie complicata care are nevoie de combustibil: mancare, apa, somn si exercitii fizice pentru a functiona corespunzator.

Astfel, un aport insuficient de lichide, consumul unor alimente bogate in grasimi si proteine de origine animala, mesele mereu la ore diferite, somnul insuficient, efortul intelectual excesiv si lipsa exercitiilor fizice ne afecteaza sanatatea si de aici si starea de oboseala.

Oboseala apare dupa perioade de stres, epuizare fizica, lipsa de somn sau boala pe termen lung. Daca ea nu dispare dupa cateva saptamani de odihna, exista posibilitatea sa suferi de sindromul oboselii cronice.

Simptomele oboselii cronice

Oboseala cronica ne afecteaza activitatile zilnice pentru mai mult de sase luni si este asociata cu simptome precum dureri de cap, dureri si crampe musculare, dificultati de concentrare, insomnie, palpitatii, pierderi in greutate si transpiratie abundenta.

Insa modificari minine in stilul tau de viata pot avea rezultate spectaculoase! Asta presupune alegerea unui regim alimentar echilibrat, o atitudine corecta fata de nutritie, consumul a doi litri de lichide pe zi, somn suficient (un adult are nevoie de 6-8 ore de somn) si activitate fizica (plimbari, inot etc.). Tratamentul pentru oboseala cronica este personalizat pentru fiecare persoana in parte, in functie de patologia acesteia.

Remedii naturale pentru oboseala cronica
:

Ashwagandha – radacina de Ashwagandha are proprietati de regenerare si revitalizare, fiind recomandata in cazurile de oboseala, anxietate si insomnie;

Angelica cultivata – este considerata o planta cu proprietati magice, utila in tratamentul asteniei, oboselii intelectuale, depresiei si bolilor gastrice;

Ceaiul verde – este un pretios antioxidant, un excelent energizant pentru ca improspateaza organismul si distruge radicalii liberi, responsabili cu imbatranirea prematura;

Salvia – este folosita ca un condiment inca din antichitate, dar este buna si in tratamentul asteniei, oboselii intelectuale si a problemelor menopauzei;

Scortisoara – este un adevarat energizant, un tonic general si un bun remediu pentru circulatia sanguina.

Culoarea hainelor si pietrele pretioase sau semi-pretioase joaca un rol important in imbunatatirea sanatatii umane, indiferent de varsta. In cromoterapie, rosu trateaza cu succes oboseala cronica si are efecte remarcabile in regenerarea celulelor.

Uleiurile esentiale de cedru sau pin de folos in tratarea oboselii cronice pot fi folosite la masaje, bai sau aromaterapie.

Tehnicile moderne de investigare energetica a sanatatii si a gestionarii oboselii prin intermediul terapiilor computerizate, pot trata sindromul oboselii cronice si pot echilibra campul bio-energetic al corpului.

Orice semn de oboseala care nu dispare dupa adoptarea unui stil de viata sanatos sau dupa evitarea situatiilor stresante si dureaza saptamani sau chiar luni trebuie investigat de catre un doctor specialist.

Citeste si De ce lesinam? Specialistii explica
              9 pasi catre al noulea cer

 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
12 cele mai comune fobii
12 cele mai comune fobii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân