Cu antibioticele nu e de glumit

Antibioticele nu dau intotdeauna randament in cazul noilor afectiuni cu care se confrunta oamenii.
  • Publicat:
Cu antibioticele nu e de glumit
Cu antibioticele nu e de glumit

Abuzul si autoadministrarea antibioticelor dupa ureche au dat nastere in ultimii ani unui fenomen ingrijorator: rezistenta infectiilor la tratamentele medicamentoase.

Potrivit ultimelor rapoarte in domeniu, 12% dintre cazurile de infectie cu E. Coli si stafilococ auriu din Anglia, Wales si Irlanda de Nord nu raspund la tratamentul antibiotic. Deocamdata se vorbeste despre rezistenta la antibioticele din prima linie ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca pacientii sa primeasca tratamente de urgenta, la care medicii apeleaza de obicei numai in ultima instanta, din cauza efectelor secundare pe care le genereaza.

In aceste conditii, toata atentia se indreapta catre cercetarea medicala, care ar trebui sa vina in cel mai scurt timp cu solutii si medicamente revolutionare. Rezistenta la antibiotice a devenit, in ultimii ani, o problema majora in contitiile in care bacteriile dezvolta constant mutatii si nu mai raspund la administrarea celor mai multe dintre medicamentele existente pe piata.

Printre cele mai rezistente sunt tulpinile gram-negative, clasa din care fac parte E. coli, Acinetobacter baumannii si Pseudomonas Aeruginosa (Bacilul piocianic), care pot genera boli grave printre care meningita acuta, septicemie, infectii pleuropulmonare, urinare etc.

Citeste si Antibioticele
                  Nu mai vreau

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alunite suspecte
Alunite suspecte
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”