CSID: Depresia si pielea

Cititoarele intreaba specialistul.
  • Publicat:
CSID: Depresia si pielea
CSID: Depresia si pielea

Am 25 de ani si am mari probleme cu tenul. Toata situatia asta cred ca este cauzata de faptul ca sufar o depresie severa. Pe langa problema cu cosurile, si urmele lasate, imi simt fata uscata. Apoi la nivelul ochilor si pe obraz in jos se intind niste riduri.

Eu cred ca imi ingrijesc tenul, il spal, il hidratez, insa nu stiu cum sa il aduc la o forma sanatoasa si mai ales sa scap de „dungile” din jurul ochilor. As dori un sfat.

Cred ca este important sa mergi la un estetician profesionist, de preferinta medic, care sa iti prezinte solutiile ideale, adaptate calitatii tenului si varstei tale. Incearca sa lupti cu depresia in mod stiintific, apeland la un medic psi­hiatru bun si psihoterapie, intrucat aceasta afectiune poate fi perfect controlata si tratata medicamentos.

Este pacat sa suferi sau sa iti distrugi viata! Si tenul este foarte, foarte important pentru o fata tanara si frumoasa, asa ca ia masuri! 

Puncte albe pe fata

Ma numesc Any, am 23 de ani si de ceva timp ma confrunt cu o mare pro­blema: puncte albe pe fata. La cosmetica nu fac altceva decat sa-mi irite fata, iar dupa ceva timp apar iarasi.

Any, trebuie sa efectuezi o serie de analize care urmaresc in special valorile grasimilor din sange, chiar daca mananci echilibrat! Sa-mi mai scrii!

Imi cade parul!

Am de vreo 2 ani o problema destul de grava cu caderea parului. Am parul cret si, desi toata adolescenta l-am avut foarte des (uneori chiar ma enerva ca nu statea nicicum), treptat a inceput sa-mi cada destul de rau si ce-i mai grav, nu se mai regenereaza deloc.

Acum un an, m-am dus la dermatolog si mi-a spus ca am alopecie androgina feminina. Mi-a dat un tratament cu un sampon si o lotiune tonica nemteasca. Desi l-am folosit asa ca la carte, vreme de 4 luni, nu a avut nici cel mai mic efect. Mai rau, in ultimele luni, mi-a cazut atat de rau parul, incat in partea superioara scalpul mi se vede urat de tot.

Am zone destul de intinse in care pur si simplu nu mai am par. Sunt disperata, nici nu mai pot sa-mi mai tin parul liber, pentru ca arata horror, in permanenta il tin strans. Am incercat numeroase solutii care mai de care mai naturiste sau medicamentoase. Am luat inclusiv si pastile pentru oprirea caderii parului si
m-am ingrasat de nu m-am mai oprit… 20 kg.

Acum iau supliment de calciu, magneziu si zinc. Imi dau in fiecare seara cu o lotiune profesionala pentru accelerarea cresterii parului pe care am cumparat-o
dintr-un salon si cand am timp sa las sa actioneze imi dau si cu lotiunea cu petrol de la Gerovital.

As vrea sa mai merg la un medic dermatolog, dar nici nu stiu unde, mi-e frica sa ma las pe mana cuiva fara o recomandare. Sunt chiar speriata, n-am decat 26 de ani, nu vreau sa chelesc!

Nu te speria! Ia te rog legatura cu dl. prof. Ioan Nedelcu. Pentru progra­mari suna la 0722/553.734. Iti tin pumnii! Bafta!

Citeste si Greseli de evitat in ritualul de frumusete
                Frumusete in profunzime

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”