Contraceptivele ne scad masa musculara?

Femeile care merg la sala si iau contraceptive nu reusesc sa-si sporeasca masa musculara in aceeasi masura ca cele care nu iau contraceptive
  • Publicat:
Contraceptivele ne scad masa musculara?
Contraceptivele ne scad masa musculara?

Femeile care merg la sala si iau contraceptive nu reusesc sa-si sporeasca masa musculara in aceeasi masura ca cele care nu iau contraceptive, informeaza cercetatorii de la Universitatea Texas A&M, Statele Unite.

Mai exact, este vorba despre exercitiile de rezistenta care, din cate se pare, nu cresc masa musculara a femeilor aflate sub tratament cu anticonceptionale la fel ca in cazul celor care nu iau astfel de pilule.

Acest lucru se intampla chiar si in cazul in care este consumata zilnic o cantitate suficienta de proteine despre care stim ca au un aport semnificativ la dezvoltarea musculaturii.

Diferentele intre cele doua categorii de femei sunt destul de mari, oamenii de stiinta apreciind ca, in medie, cele care nu iau pilule au rezultate cu 60% mai bune.

Care este explicatia?

Oamenii de stiinta au observat ca nivelul cortizolului din sange este mai crescut, in timp ce nivelul a 3 hormoni anabolici este mai scazut la femeile care iau contraceptive, comparativ cu celelalte femei.

Iar in conditiile in care hormonii anabolici sunt substante care contribuie la formarea muschilor, iar cortizolul are efect exact opus, este normal sa apara aceste diferente in formarea musculaturii.

Citeste si: Nu boli. Nu sarcina. Dar placere?
                
9 pasi catre al noulea cer

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: O alunita pe obraz
CSID: O alunita pe obraz
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”