Ciocolata neagra, benefica pentru inima

Sase grame de ciocolata neagra pe zi sunt suficiente pentru a preveni bolile inflamatorii si pe cele cardiovasculare
  • Publicat:
Ciocolata neagra, benefica pentru inima
Ciocolata neagra, benefica pentru inima

Sase grame de ciocolata neagra pe zi sunt suficiente pentru a preveni bolile inflamatorii si pe cele cardiovasculare, ne informeaza cercetatorii de la Institutul National al Cancerului din Milano, la finele celui mai mare studiu medical efectuat vreodata in Europa.

Expertii si-au concentrat intreaga atentie asupra bolilor inflamatorii si a mecanismului prin care conduc la aparitia bolilor cardiovasculare, printre care si infarctul miocardic*. In aceste conditii, mentinerea procesului inflamator sub control a devenit obiectiv major in programele de prevenire a bolilor cardiace, iar proteina C reactiva s-a dovedit unul dintre cei mai importanti indicatori, detectabil la un simplu test de sange.

Experimentele de laborator efectuate de expertii italieni au scos la iveala faptul ca volumul mare de antioxidanti din semintele de cacao, in special flavonidele si alti polifenoli au efecte benefice in bolile inflamatorii. Persoanele care consuma zilnic o cantitate moderata de ciocolata neagra** au fost depistate cu un nivel scazut al proteinei C reactive in sange. Cu alte cuvinte, procesul inflamator a dat semne de retragere.

Atentie, consumul de ciocolata neagra nu trebuie sa depaseasca sapte grame pe zi. In cazul in care cantitatea este prea mare sau dimpotriva, prea mica, nu mai poate fi vorba despre efecte benefice.

Cum stau lucrurile in cazul ciocolatei cu lapte?

Studii anterioare au aratat ca laptele interfereaza cu absorbtia polifenolilor, prin urmare nu are acelasi efect asupra sanatatii, pe care il are ciocolata neagra.

* – infarctul miocardic sau atacul de cord intervin atunci cand o parte a muschilor inimii este complet lipsita de sange, iar celulele muschilor inimii mor din aceasta cauza
** – ciocolata neagra este
cunoscuta drept cel mai sanatos sortiment de ciocolata, datorita continutului mare de cacao si al continutului scazut de zahar

Citeste si: Igiena orala precara poate cauza atac de cord
Mituri: Ciocolata, the dark temptation

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
CSID: Jos celulita!
CSID: Jos celulita!
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”