Chlamydia ii lasa pe barbati fara mostenitori

Ultimele cercetari ar trebui sa-i ingrijoreze pe barbatii care credeau pana acum ca bolile cu transmitere sexuala nu au acelasi impact asupra lor ca si in cazul femeilor: netratate la timp i-ar putea lasa fara mostenitori.
  • Publicat:
Chlamydia ii lasa pe barbati fara mostenitori
Chlamydia ii lasa pe barbati fara mostenitori

Ultimele cercetari in domeniu ar trebui sa-i ingrijoreze pe barbatii care credeau pana acum ca bolile cu transmitere sexuala (BTS) nu au acelasi impact asupra lor ca si in cazul femeilor. Cercetatorii americani ii atentioneaza ca daca nu le trateaza la timp, ar putea ramane fara mostenitori.

BTS pun in pericol capacitatea de reproducere a unei femei, in special atunci cand sunt neglijate. Acest lucru nu este o necunoscuta pentru majoritatea dintre noi, astfel incat la primele semne de boala stim ca trebuie sa ne programam la ginecolog.

Dar ce putem spune despre barbati? Ei bine, in cazul lor situatia pare a fi mai simpla la prima vedere. Asta pentru ca multe dintre afectiunile din sfera genitala sunt asimptomatice in ce-i priveste, astfel incat trec neobservate.

Iar aici incep vestile proaste! Lipsa simptomelor echivaleaza cu neglijarea vizitelor la medic, boala fiind astfel lasata sa macine in tacere.

Un studiu recent efectuat de oamenii de stiinta americani arata ca multe dintre afectiuni pot sa aiba aceleasi urmari asupra sanatatii de reproducere a barbatilor, ca si in cazul femeilor. Iar cei mai periculosi agenti patogeni sunt chlamydia si mycoplasma.

Cercetatorii au examinat materialul seminal prelevat de la 143 de barbati infectati cu cei doi microbi si au descoperit ca fragmentarea AND-ului este de 3,2 ori mai mare in cazul lor, comparativ cu cei sanatosi.

In plus, examinarea microscopica a mai relevat o mobilitate redusa a spermatozoizilor, o iregularitate a acestora, precum si prezenta lor in numar mic in lichidul seminal.

Specialistii spun insa ca fertilitatea se reinstaleaza in cele mai multe cazuri dupa tratarea afectiunii. Sfatul nostru pentru barbati? Sa viziteze un urolog sau un dermato-venerolog atunci cand apar modificari la nivelul penisului sau in cazul in care au intretinut raporturi sexuale cu o persoana infectata.

Citeste si Cum il convingi sa mearga la doctor?
Addicted to town

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce este sindromul ovarelor polichistice?
Ce este sindromul ovarelor polichistice?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”