Chirurgia estetica a sanilor

Astazi, interventiile spectaculoase din chirurgia estetica vin in ajutorul femeilor fara sani, al celor cu sanii prea mari sau al celor care vor sa-si remodeleze simbolurile feminitatii.
  • Publicat:
Chirurgia estetica a sanilor
Chirurgia estetica a sanilor

Marirea

Se folosesc implanturi mamare care se monteaza fie intre glandele mamare si muschii pectorali, fie in spatele muschilor pectorali. Protezele sunt rotunde sau cu forma anatomica, din silicon sau umplute cu ser fiziologic.

Micsorarea

Se extrage o portiune a glandei mamare, se repozitioneaza mamelonul si se elimina excesul de piele. Cicatricea este discreta, sub san.

Remodelarea

Se ridica tesuturile mamare si se reface volumul cu ajutorul implanturilor mamare.

Cum sa pastram intacta sanilor?

Sanii sunt un barometru al activitatii noastre hormonale. Isi modifica volumul in timpul menstruatiei si dau un disconfort care deseori ingrijoreaza femeile. Exista insa multe cazuri cand modificarile de volum sunt cauzate de afectiuni grave. Senzatia de tensiune la nivelul sanilor este cunoscuta de majoritatea femeilor. Este normala daca dureaza doar trei zile, in timpul ciclului menstrual. Atingerea lor este deseori dureroasa. Acest disconfort poate fi estompat daca se poarta un sutien in timpul noptii, daca se folosesc geluri cu progesteron sau remedii homeopate pe baza de folliculinum. In cazul in care aceste metode nu dau rezultate, medicii pot recomanda pilule cu progesteron care se iau 15 zile pe luna. De multe ori, disconfortul este dat si de un dezechilibru hormonal care nu are legatura cu menstruatia sau de afectarea mobilitatii spatelui. In aceste cazuri, terapia hormonala, respectiv gimnastica, sunt solutii pentru durerile localizate la san, care nu sunt generate de cancer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Afectiunile sanilor nu tin cont de varsta
Afectiunile sanilor nu tin cont de varsta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”