Cea mai usoara cale de a te lasa de fumat

Adictia la nicotina este una dintre cele mai puternice dependente. Insa metoda propusa de Allen Carr, care a fumat timp de 33 de ani chiar si 5 pachete pe zi, a dat rezultate la cateva milioane de fumatori.
Cea mai usoara cale de a te lasa de fumat
Cea mai usoara cale de a te lasa de fumat

Adictia la nicotina este una dintre cele mai puternice dependente. Insa metoda propusa de Allen Carr, care a fumat timp de 33 de ani chiar si 5 pachete pe zi, a dat rezultate la cateva milioane de fumatori din intreaga lume. Printre ei si vedeta radio Marius Vintila.

Nu sunt fumatoare si su­port fumul de tigara doar de dragul catorva prie­teni dragi. Dar dupa ce am citit cartea „In sfarsit, nefu­mator”, de Allen Carr, Editura Humanitas, sunt convinsa ca toti fumatorii ce vor lectura/ asculta acest volum se vor in­toarce la statutul initial de ne­fumator.

O carte care se citeste lejer in cateva ore poa­te schimba vietile noastre si ale celor dragi. Sa devenim mai sanatosi, mai liberi si mai bogati (un fumator cheltuie pe tigari pe parcursul unei vieti intre 25 si 40.000 de lire sterline)!

Cum sa te lasi de fumat – primii pasi

Nu renunti la absolut nimic. Dimpotriva, ai enorm de castigat. Nu numai ca vei fi mai sanatos si mai bogat, dar te vei bucura mai mult de momentele placute si vei fi mai putin nefericit in momentele neplacute.

Sa-ti fie limpede: nu exista „doar o tigara”. Fumatul este adictie la drog si reactie in lant.

A plange dupa acea tigara unica nu inseamna decat sa te autopedepsesti la nesfarsit.

Considera toata povestea cu fumatul nu ca pe o deprindere sociala care ti-ar putea fi nociva, ci un consum de droguri. Infrunta realitatea, fie ca-ti place sau nu: ai luat si tu boala. Nu va disparea daca iti bagi capul in nisip.

Secretul usurintei de a te lasa de fumat este sa ai certitudinea ca vei reusi sa te abtii complet de la tigara in perioada privarii de nicotina (maximum 3 saptamani). Daca ai atitudinea mentala corecta, ti se va parea ridicol de usor.

Fara fumat cu Marius Vintila

Cunoscutul DJ a scapat de viciu in timp ce inregistra un audiobook dupa cartea lui Allen Carr. Performanta s-a intamplat dupa 23 de ani de consum de tutun.

Marius Vintila a inceput sa fumeze cu tovarasii de joa­ca pe la bloc. Primul pa­chet si l-a cumparat la 13 ani, iar de la 18 ani, a fumat per­manent. Pana cand l-au sunat cei de la Humanitas cu volumul lui Allen Carr. Voiau sa inregistreze cu Dobro, care insa „e un fu­mator prea cinstit ca sa poa­ta citi o reteta de lasat de fumat si a refuzat proiec­tul”.

Atunci editura i l-a propus lui. „Le multumesc celor de acolo pentru asta. Interesant e ca la metoda lui Carr nu exista varianta scurta, asa ca nu pot spu­ne cuiva in cateva fraze in ce consta. Nu exista pe scurt. Daca vrei sa afli, cites­te cartea.” El a citi-o si acum are o alta viata.

„Alerg mult mai usor, mi-am batut recordul la 10.000 de metri, stabilit acum 6 ani. Nu mai zic de alte performante mai intime… In noiembrie, fac un an de cand am ter­minat cu fumatul si in aceste aproape 10 luni am recomandat cartea mai multor persoane. Dintre ele, s-au mai lasat cel pu­tin 4, care continua sa ras­pandeasca intelepciunea nefumatorului…”

„Copilul meu are 8 ani. El a fost cea mai puternica voce care imi cerea sa ma las de fumat, impreuna cu iubita mea, Oana.”

Citeşte mai multe articole pe tema dependenţei de fumat în dosarul nostru Cum să te laşi de fumat – renunţă la dependenţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”