Carenta de magneziu grabeste imbatrânirea

  • Publicat:
Carenta de magneziu grabeste imbatrânirea
Carenta de magneziu grabeste imbatrânirea

Carenta de magneziu accelereaza procesul de imbatrânire a celulelor din corpul uman, fapt care ar explica o legatura intre lipsa pe termen lung a acestui micronutrient si riscul crescut de boli asociate cu inaintarea in vârsta. Noul studiu, realizat in Statele Unite, demonstreaza ca peste 50% din populatie sufera de un deficit de magneziu din cauza unei alimentatii dezechilibrate. Legumele verzi, cerealele integrale, bananele, ciocolata si nucile sunt bogate in magneziu. 

Protectie numai pe eticheta

Cele mai cunoscute marci de produse cos­metice pentru plaja din Anglia nu ofera ni­velul de protectie inscris pe eticheta, potrivit unui studiu realizat de o organizatie de protejare a drepturilor consumatorilor din Marea Britanie. Cercetarea a scos la iveala faptul ca 3 produse de top in domeniu nu reusesc sa ofere factorul de protectie impotriva arsurilor solare promis pe eticheta.

Rezultatele, contestate de comercianti, pot insemna ca oamenii se expun la soare mai mult decât este indicat. Descoperirea a fost publicata intr-o perioada in care cazurile de cancer al pielii provocate de arsurile solare sunt in crestere semnificativa in UK. Expertii au testat 14 dintre cele mai populare produse de pe piata, care indicau pe eticheta un factor de protectie solara (SPF) 15. 3 dintre acestea nu au atins standardul minim de 12,5




Alaptarea reduce riscul de cancer mamar

Femeile care isi alapteaza copiii in primele 6 luni de la nastere prezinta mai putine riscuri de a dezvolta cancer de san, spun cercetatorii americani. Studiul vine in completarea unui sondaj realizat de World Cancer Research Fund, care a dovedit faptul ca 75% dintre femei nu stiu ca alaptarea poate reduce riscul de cancer mamar.

De asemenea, acelasi sondaj a indicat ca numai 13% din barbatii intervievati stiau despre aceasta asociere. 66% dintre participantii la sondaj nu stiau ca un alt efect benefic al alaptarii il constituie reducerea obezitatii la copii.


Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Drenajul facial
Drenajul facial
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”