Cancerul mamar, anihilat de migrene?

Frecventa migrenelor este influentata de nivelul hormonal al organsimului.
  • Publicat:
Cancerul mamar, anihilat de migrene?
Cancerul mamar, anihilat de migrene?

Femeile care sufera regulat de migrene pot sa stea linistite, cel putin intr-o privinta: riscul de a face cancer mamar in cazul lor este mai mic decat in cazul celorlalte.

Aceasta descoperire arunca o noua lumina asupra nivelului hormonal al femeilor care din cate se pare joaca un rol crucial si in frecventa cu care apar migrenele.

Afirmatiile apartin unui grup de cercetatori de la Centrul Fred Hutchinson pentru studierea cancerului din Seattle, SUA. Ei au descoperit ca exista o conexiune intre nivelul de hormoni din organism si durerile severe de cap, asociate cu greturile si tulburarile de vedere.

Pe de alta parte, insa, si sarcina sau tratamentul cu contraceptive pot determina, la randul lor, schimbari majore in frecventa migrenelor, intrucat influenteaza nivelul hormonal. Iar cele mai frecvente forme de cancer mamar apar si se dezvolta in conditiile in care exista un nivel crescut al estrogenului si progesteronului in organism.

In aceste conditii, cercetatorii recunosc ca este nevoie de mai multe studii pentru ca noua teorie sa fie certificata. In prezent, se estimeaza ca 30% dintre femei vor avea cel putin o migrena de-a lungul vietii.

Citeste si Cancerul mamar, mai agresiv la femeile tinere
                   Viata e roz?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”