Cancerul mamar: alimente de evitat

Specialistii in toxicologie atrag atentia ca nu orice aliment natural este bun pentru organismul nostru.
  • Publicat:
Cancerul mamar: alimente de evitat
Cancerul mamar: alimente de evitat

Cand vine vorba de cancer, exista o anumita alimentatie pe care trebuie sa o respecti, dar si una de care trebuie sa te feresti. Pentru ca este cea mai raspandita forma de cancer la femei, haideti sa vedem ce alimente sa evitam!

Soia
Specialistii in toxicologie atrag atentia ca nu orice aliment natural este bun pentru organismul nostru. Din aceasta categorie face parte si soia, care in cantitati mari iti poate face mai mult rau. Asta pentru ca ea contine molecule ce deregleaza sistemul endocrin si functionarea normala a hormonilor.

Astfel, consumul prea mare poate stimula aparitia tumorilor mamare hormonodependente. Din acest motiv, cercetatorii au ajuns la concluzia ca daca vrei sa previi cancerul la san sau sa il tii sub control, nu depasi doza de 1 mg/kg. Cu alte cuvinte, daca ai 60 de kilograme nu depasi 60 mg pe zi.

Acizii grasi trans
Au o reputatie foarte proasta: ataca sistemul cardiovascular, produc colesterolul rau, duc la diabet. In plus, aceste uleiuri vegetale transformate constituie un factor de risc al aparitiei cancerului la san.

Dovada o constituie rezultatele unui studiu relizat de cercetatorii francezi: femeile care consuma cantitati mari de acizi grasi trans au un risc dublu de a dezvolta o tumoare mamara. Asa ca, evita-le pe cat posibil!

Alcoolul
Stiai ca 3 pahare de alcool pe zi creste riscul de a face cancer mamar cu 30%? E clar, alcoolul este un dusman de temut. Nu doar ca se face responsabil de decese violente pe sosea, cancere ale tubului digestiv, ciroze, dar poate sa agraveze si riscul declansarii cancerului la san.

Totul pentru ca dupa ce este ingerat, el se transforma in acetaldehida, o substanta cunoscuta drept cancerigena. La asta se adauga si faptul ca alcoolul este responsabil de perturbarea hormonala, explicand astfel influenta lui asupra cancerului mamar.

In schimb, cauta sa iti mentii viata sanatoasa si nu exclude din meniul tau cele 5 fructe si legume recomandate zilnic. Poti sa le manaci crude, gatite, sa le cumperi proaspete sau inghetate – singura conditie este sa se afle acolo, in farfuria ta.

Nu in ultimul rand, bea suficienta apa! Aceasta vine in ajutorul rinichilor pentru eliminarea toxinelor si a altor substante nocive pentru organism.

Citeste si Cancerul de san: riscuri si mituri

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Evita tulburarile de tranzit intestinal!
Evita tulburarile de tranzit intestinal!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân