Alunga insomniile cu valeriana!

Valeriana constituie unul din­tre cele mai eficiente remedii im­po­triva insomniei, anxietatii, tulbu­rarilor emotionale si chiar usureaza cram­pele menstruale.
  • Publicat:
Alunga insomniile cu valeriana!
Alunga insomniile cu valeriana!

Caldura mare, mon cher, se anunta vara aceasta! Ceea ce ar putea transforma noptile linistite de pana acum, ale multora dintre noi, in lungi ore de nesomn, consumate numarând oite, cu ochii in tavan. Inainte sa te gandesti la somniferele sintetice, iti propunem un remediu natural: valeriana.

Aceasta planta constituie unul din­tre cele mai eficiente remedii im­po­triva insomniei, anxietatii, tulbu­rarilor emotionale si chiar usureaza cram­pele menstruale sau durerile de stomac. In intreaga lume exista peste 200 de spe­cii de valeriana, insa una singura este uti­lizata in medicina, pentru efectul cal­mant:

Valeriana officinalis. Extractul din rada­ci­na acesteia, cunoscut pentru mirosul res­pingator, este folosit ca baza in obti­ne­rea ceaiurilor, capsulelor si tincturii. Din­tre acestea, tinctura este cea mai puter­nica, avand un efect mai rapid si mai in­tens. 
 
Cu 30 de minute inainte de culcare

Pentru un somn linistit, va­leriana se ad­mi­­nistreaza zilnic, cu 30 de minute inainte de a merge la culcare. Cercetarile arata ca efectul pe care il produce asupra or­ga­nismului este des­tul de bland, astfel incat nu ai de ce sa te temi ca a doua zi vei fi cuprinsa de somno­lenta.

Iar daca nu ai observat nici o schim­bare dupa cateva zile de tratament, nu te speria, primele efecte apar abia dupa 2 sau 3 saptamani.

Ce efecte adverse pot sa apara?

Acestea sunt destul de rare si vorbim de­spre ele atunci cand perioada de administrare depaseste 6 saptamani sau cand dozele zilnice sunt foarte mari. In aceste cazuri pot sa apara dureri de cap, ameteala, lipsa de concentrare si chiar insomnie.

Nu ar trebui sa-ti administrezi valeriana concomitent cu alte antidepresive si nu te gândi sa o combini cu alcoolul. De asemenea, daca esti insarcinata sau alaptezi, uita de valeriana, intrucât ar putea periclita sanatatea micutului tau.

30% dintre adulti sufera de insomnie;

O lingurita de tinctura zil­nic, timp de maximum 6 sapta­mani, este de ajuns pentru a scapa de noptile albe; 

Nu confunda valeriana utili­zata in medicina, cu cea de la supermarket, destinata sala­telor! Sunt varietati diferite, cea din urma neavand efect calmant.

Citeste si Accesorii care te ajuta sa ai un somn bun

Foto: HEPTA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân