Ai palpitaţii? Ce înseamnă şi ce trebuie să faci?

Palpitaţiile sunt acele bătăi ale inimii resimţite ca fiind incomode şi, deşi au mai degrabă un caracter ce ţine de tulburarea psihologică decât de tulburarea fizică, sunt receptate cu multă seriozitate de către majoritatea persoanelor.
  • Publicat:
Ai palpitaţii? Ce înseamnă şi ce trebuie să faci?

Palpitaţiile sunt acele bătăi ale inimii resimţite ca fiind incomode şi, deşi au mai degrabă un caracter ce ţine de tulburarea psihologică decât de tulburarea fizică, sunt receptate cu multă seriozitate de către majoritatea persoanelor.

Teama faţă de ce pot însemna palpitaţiile s-a născut în acelaşi timp cu legătura dintre aceste reacţii involuntare şi inimă- ele pot reprezenta simptome sau informaţii referitoare la o posibilă afecţiune cardiacă.

Totuşi, ele pot apărea oricând şi oricum, chiar şi fără să aibă legătură cu bolile inimii: indivizi perfect normali simt mişcări rapide şi neregulate ale inimii din cauze cum ar fi excesul de cafea, eforturi fizice mari, emoţii, alcool, tutun, mese abundente, stres sau frică.

Doctor Adnan, de la Spitalul Universitar de Urgenţă ne-a confirmat că mişcările convulsive ale inimii fac parte dintr-o normalitate a organismului uman şi că acestea nu înseamnă nimic dacă au cauze dintre cele mai sus menţionate.

Deşi nu există un tratament medical pentru palpitaţii, dr. Adnan susţine că cea mai corectă abordare a celor care au palpitaţii este controlul specializat. Numai un doctor, în urma unor teste, cum ar fi EKG sau înregistrarea Holter, are capacitatea de a trage o concluzie viabilă şi de a face diferenţa între o reacţie naturală şi o afecţiune cardiacă ce trebuie tratată.

Palpitaţiile pot fi descrise în moduri dfierite de la pacient la pacient şi tocmai de aceea şi cauza poate fi mereu alta.

Diferenţele între palpitaţiile pe fond de menopauză, tulburările hormonale şi cele date de probleme cardiace nu pot fi detectate de fiecare dintre noi pentru că nu există un tipar de simptome sau trăsături comune tuturor oamenilor, accentuează dr. cardiolog Adnan.

Mai mult, în cazul femeilor însărcinate este foarte importantă o monitorizare exactă, de obicei acestea manifestă – în 50% din timpul sarcinii- extrasistole (contracţii cardiace anormale) ce trebuie confirmate sau nu prin electrocardiografie. Acestea se pot trata, în funcţie de cauze, prin administrare de antiaritmice.

Vezi si video: Aveti tahicardie sau bradicardie? Aflati aici care ar putea fi cauzele si cum le puteti trata!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”