6 nestiute despre durerile de cap

Durerile de cap sunt cauzate de diversi factori.
  • Publicat:
6 nestiute despre durerile de cap
6 nestiute despre durerile de cap

Multe dintre noi le cunosc, si mai multe nu le pot invinge: durerile de cap. Iata cateva aspecte ale durerilor de cap pe care sigur nu le stiai:

Efectul de bumerang. Poti avea dureri de cap ca urmare a medicatiei pe care ti-o administrezi tocmai pentru a scapa de ele! Analgezicele inghitite prea des pot avea efect exact opus celui scontat. Cu cat esti mai inversunata sa scapi de dureri cu ajutorul pastilelor, cu atat mai mari sunt sansele sa nu te slabeasca. In plus, analgezicele iti distrug ficatul si rinichii.

Mostenire de la parinti.
Cele mai multe dintre persoanele care se plang frecvent de migrene au un parinte, unchi, matusa etc., cu aceeasi problema. Daca ai mereu migrene, copiii tai au riscuri de 50% sa se confrunte cu aceeasi suferinta. Daca pe langa tine, si sotul tau se plage de aceeasi neplacere, riscul pentru copii este de 75%.

Postul iti poate da dureri de cap. La propriu! Postind, nivelul de zahar in sange scade si incep sa apara durerile de cap. Pe langa post, stresul, poluarea, zgomotul, fumatul, luminile intermitente, precum si anumite alimente au acelasi efect negativ.

Stilul de viata. Daca nu fumezi, nu bei alcool peste masura, dormi suficient si mananci sanatos este putin probabil sa te confrunti cu asa ceva decat daca nu cumva ai o problema medicala.

Durerile de cap nu sunt generate de creier! Simptomele durerilor de cap nu sunt transmise de creier ci de interactiunea dintre vasele de sange, creier si terminatiile nervoase din zona. Durerea se instaleaza cand asupra terminatiilor nervoase din jurul craniului, vaselor de sange si muschilor capului se exercita o presiune.

Inghetata nu e buna pentru cap.
Si asta nu este un simplu mit, chiar poti avea dureri de cap din cauza unui desert prea rece. Cum? Din cauza temperaturii extrem de scazute, vasele de sange incep sa aiba contractii spasmodice si sa se umfle din pricina tulburarii circulatiei sangvine.

Citeste si Botoxul ne scapa de migrene
                  Puterea mintii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iata joburile care provoaca dementa
Iata joburile care provoaca dementa
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”