5 situatii cand te mananca pielea

Eczema poate fi si o mostenire genetica care insa poate fi agravata de stres sau anumite alimente.
  • Publicat:
5 situatii cand te mananca pielea
no title

8 milioane de pamanteni se plang de aceasta problema, iar motivele sunt extrem de diferite. De la o particularitate genetica a pielii, care provoaca uscarea excesiva, pana la stres sau la anumiti alergeni.

1. Pielea uscata 
De cele mai multe ori, o astfel de piele se intalneste pe picioare. Uscarea se accentueaza cu varsta sau o data cu menopauza. Pielea e aspra, uneori apare senzatia ca tine sau mancarimea poate fi insotita de dureri. Motivul?

Apa insuf­ici­enta din epiderma face ca rege­nerarea celulara sa incetineasca cauzand uscarea excesiva. E indicat sa beti multa apa si sa aplicati creme din belsug cu vitamina E. Trebuie sa evitati scarpinatul pentru ca ast­fel rupeti pielea si o predispuneti infectiilor.

2. Eczema
Piela arata inflamata, uscata si mai albicioasa. Cel mai probabil e o mostenire genetica care insa poate fi agravata de stres sau anumite alimente. Medicul va poate recomanda steroizi. E important ca la dus sa indepartati cu grija pielea din aceste regiuni.

3. Urticaria
Se vede ca o um­fla­tura rosie care creste si apoi se re­trage de la sine. Aceasta inflamatie apa­re cand sub piele se elibereaza hista­mi­nele. Eliberarea histaminelor poate fi de­terminata de anumite tipuri de mancare, de alcool, de caldura sau sport in exces.

Se rezolva daca eliminati factorul de stres pentru organism. In general, e recomandat sa tineti un jurnal alimentar ca sa va dati seama daca alimentele va produc o asemenea reactie.

4. Psoriazis
Petele rosii care se descuameaza pot indica aceasta afectiune a pielii. Psoriazisul apare de la stres, este o mostenire genetica sau o reactie a sistemului imunitar. Cercetatorii au descoperit ca si fumatul favorizeaza aceasta boala. De obicei, dermatologul va prescrie o reteta care ulterior se prepara de catre farmaciile care au laborator propriu.

5. Dermatita de contact

Sunt aceleasi semne ca si la eczema. Senzatia de mancarime apare dupa contactul cu anumite elemente din mediu. Spre exemplu, detergentii pot provoca o asemenea reactie, dar si cosmeticele, plasticul, metalele. Trebuie sa identificati ce anume va face rau si sa evitati expunerea la acea substanta. Daca puteti, ocoli detergentii, de exemplu, folositi neaparat manusi.

Citeste si Beneficiile acidului salicilic pentru piele

Foto: SHUTTERSTOCK

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce arunci din frigider?
Ce arunci din frigider?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”