Va visati mamici? Mancati inghetata, beti lapte integral!

Cercetatorii din America au gasit o legatura intre toate lactatele degresate pentru care optam deseori si riscul crescut de infertilitate, din cauza lipsei ovulatiei – asa numita infertilitate anovulatorie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Va visati mamici? Mancati inghetata, beti lapte integral!
Va visati mamici? Mancati inghetata, beti lapte integral!

I-am tot auzit pe cercetatori spunandu-ne ca lactatele degresate nu fac bine pentru fertilitate, iata ca avem si un studiu graitor in acest sens. A fost facut in Statele Unite si a aparut in revista Human Reproduction. Un lucru important avem de retinut din el: daca ne gandim la familie, ar trebui sa renuntam la laptele degresat sau la iaurtul cu 0% grasime. Aviz celor care ar vrea sa si slabeasca, sa si devina mame…

Cercetatorii din America au gasit o legatura intre toate lactatele degresate pentru care optam deseori si riscul crescut de infertilitate, din cauza lipsei ovulatiei – asa numita infertilitate anovulatorie. Studiul lor a aratat ca femeile care au consumat 2 sau mai multe portii de lactate degresate pe zi si-au crescut riscul de infertilitate anovulatorie cu 85%, in comparatie cu femeile care au mancat o singura portie de lactate fara grasimi, si asta pe saptamana. Pe de alta parte, daca o femeie consuma cel putin o portie de lactate degresate pe zi, isi reduce si ea fertilitatea cu 27%.

Cercetari care se cam bat cap in cap

Doctorii care semneaza toate concluziile insirate mai sus recunosc ca mai este mult, foarte mult de lucru pe subiect. Pentru ca, pana acum, tot medicii ne certau cu fiecare ocazie atunci cand consumam lactate integrale si spuneau ca nu ne fac tocmai bine. De altfel, in America, ghidurile nationale de sanatate recomanda consumul a minimum 3 portii de lactate zilnic.

Ceea ce pentru femeile care isi doresc o sarcina anuleaza din sanse. Sfatul celor care au initiat cercetarea: „sa inlocuiasca lactatele degresate cu cele bogate in grasimi – sa bea lapte gras si sa consume, de pilda, inghetata, in loc de iaurt. Totusi, este important sa ramana la acelasi nivel caloric si sa micsoreze consumul total de grasimi saturate, pentru o sanatate buna”, considera autorii.

„Iar dupa ce au reusit sa ramana insarcinate, ar trebui sa isi schimbe dieta. Sa treaca din nou pe produse degresate”, adauga ei. La studiul despre care vorbim au luat parte zeci de mii de femei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”