Mergi cu bebe la gimnastica!

Kinetoterapie pentru sugari sau copii cu probleme, dar si exercitiile de gimnastica pentru orice bebelus. Iata cateva metode care pot asigura dezvoltarea armonioasa a micutilor pe care specialistii le recomanda dupa varsta de 3 luni.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mergi cu bebe la gimnastica!
Mergi cu bebe la gimnastica!

Kinetoterapie pentru sugari sau copii cu probleme, dar si exercitiile de gimnastica pentru orice bebelus. Iata cateva metode care pot asigura dezvoltarea armonioasa a micutilor pe care specialistii le recomanda dupa varsta de 3 luni.

In maternitate, bebe­lusul este evaluat si ortopedic. Daca neo­natologul sesiseaza cea mai mica problema, de la exter­nare aveti nevoie si de pa­re­rea medicului ortoped pe­dia­tru. Acesta din urma poate da verdictul daca nou-nas­cutul are o problema orto­pe­dica cauzata de pozitia vicio­asa din uterul mamei (spre exemplu, isi tine degetele picioarelor in sus pentru ca cea mai mare parte din cele 9 luni aceasta a fost pozitia sa) si care de cele mai multe ori nu are importanta patologica sau necesita investigatii.

Medicul ortoped pediatru este si cel care, la nevoie, recomanda primele sedinte de kinetoterapie. Spre exemplu, in programele de kinetoterapie trebuie obligatoriu inclusi copiii te­tra­paretici sau cu hemi­pa­reze, cei cu picior plat sau defor­ma­tii ale membrelor sau ale co­loanei vertebrale, cu afectiuni reumatice sau ortopedice.

Nu ratati masuratorile lunare!

Si acesti bebelusi, dar si cei fara nici cea mai mica problema trebuie evaluati lunar de medicul specialist pediatru. Acesta cantareste si masoara orice sugar, iar parametri obtinuti arata buna dezvoltare fizica a bebelusului. De asemenea, medicul pediatru executa anumite miscari cu orice sugar sanatos, ca sa ii evalueze dezvoltarea neuromotorie.

Spre exemplu, la 4 luni, bebelusul pus pe burtica trebuie sa-si aduca singur manutele in fata. Daca nu reuseste aceasta miscare, exista o problema in dezvoltarea lui neurologica, care trebuie evaluata mai departe cu un medic de specialitate care, cel mai probabil ii va recomanda si sedinte de kinetoterapie. Dar chiar daca sugarul este in parametrii absolut normali, gimnastica e recomandata de la cele mai mici varste.

De la 3-4 luni, mamica poate sa faca exercitii cu piciorusele si manutele bebelusului, asa cum ii arata medicul pediatru si nu exercitii inventate care pot duce pana la fracturi. Cel mai bine este insa sa apelati la sedinte speciale de gimnastica pentru bebelusi.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”