Femeile au nevoie de 1 an pentru a se reface după ce nasc

Proaspetele mămici, care au adus pe lume recent bebeluşi, au nevoie de aproximativ un an pentru a se reface în urma naşterii şi nu doar câteva luni cum am fi crezut până nu demult.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Femeile au nevoie de 1 an pentru a se reface după ce nasc
După naştere, femeile au nevoie de 1 an pentru a se reface

Proaspetele mămici, care au adus pe lume recent bebeluşi, au nevoie de aproximativ un an pentru a se reface în urma naşterii şi nu doar câteva luni cum am fi crezut până nu demult.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Salford, Marea Britanie, naşterea lasă urme adânci asupra femeilor care au nevoie nu de câteva săptămâni sau luni pentru a-şi reveni complet, ci de un an! Este vorba despre refacere fizică, dar şi de refacere psihică, întrucât naşterea este un eveniment cu implicaţii profunde asupra vieţii femeii.

Mai mult decât atât, regulile din spitale ar putea să aducă un plus de stres şi oboseală proaspetelor mămici care nu se pot bucura şi celebra evenimentul aşa cum simt, din pricina fluxului de vizitatori şi a condiţiilor nefamiliare din saloane.

Femeile ies, adesea, din spital cu suferinţe fizice, precum oboseala cronică, dureri de încheieturi (în special la nivelul genunchilor şi mâinilor), dureri de spate. De asemenea, alăptatul poate crea uneori probleme, precum mastita, iar în urma celor 9 luni de sarcină, dantura are şi ea de suferit. Toate aceste neplăceri apar într-un moment cheie al vieţii lor, atunci când trebuie să-şi adune toate resursele fizice şi psihice pentru a putea avea grijă de nou-născut.

Peste toate acestea, presiunea media exercitată asupra lor joacă un rol important şi malefic. Celebrităţile fac paradă cu trupurile zvelte la câteva săptămâni de la naştere, obţinute nu prin metode sănătoase, creând frustare în sufletele mămicilor.

Specialiştii le recomandă femeilor care au născut să se detaşeze de orice factor extern care le poate crea stres, să nu ţină cure de slăbire drastice, ci să adopte un regim alimentar sănătos, să facă mişcare şi să nu neglijeze vizitele regulate la medic pentru a-şi verifica sănătatea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”