Ce trebuie să cumpere o viitoare mămică pentru bebe

Pregătirea din timp a unei liste cu lucrurile necesare pentru sosirea lui bebe este o idee foarte bună. Îţi va uşura cu mult treaba şi îţi va da timp să te ocupi de alte aspecte care apar în viaţa ta împreună cu minunăţia de bebe.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce trebuie să cumpere o viitoare mămică pentru bebe

Ai aflat frumoasa veste că eşti viitoare mămică şi acum totul începe să se schimbe. Treci de la bucurie la îngrijorare în câteva momente şi mereu te întrebi cum vei face faţă acestei noi provocări şi cum se va desfăşura această călătorie deosebită. Trebuie să ştii că în primele luni de viaţă ale micuţului tinerii părinţi sunt puţin debusolaţi şi pot să omită diverse lucruri de care bebeluşul are nevoie, nu intenţionat, ci din cauză că acest nou început i-a copleşit.

Aşadar, pregătirea din timp a unei liste cu lucrurile necesare pentru sosirea lui bebe este o idee foarte bună. Îţi va uşura cu mult treaba şi îţi va da timp să te ocupi de alte aspecte care apar în viaţa ta împreună cu minunăţia de bebe. Când începi să faci lista, trebuie să ştii că o parte din aceste lucruri este necesar să le ai înainte de prima zi de viaţă a micuţului.

Stemcellsbank.com a întocmit o listă care cuprinde cele mai importante lucruri de care are nevoie viitoare mămică! 

1. Nu uita de recipientele care te vor ajuta să-l hrăneşti pe bebe! Categoric, este ideal să îţi alăptezi micuţul, însă se poate să existe diverse motive care să te împiedice. Astfel că dacă plănuieşti să-ţi hrăneşti micuţul cu lapte praf special ai nevoie de:

– Lapte praf pentru bebeluşi;
– Sticluţe pentru lapte;
– Sterilizator pentru sticluţe;
– Perie pentru biberon;
– Bavete;

În cazul în care îl alăptezi o să ai nevoie de următoarele:

– Pompă pentru sâni;
– Tampoane pentru sâni;
– Pahare gradate;
– Bavete;
– Sticluţe pentru lapte;
– Sterilizator;
– Perie pentru biberon.

2. Hăinuţe pentru bebeluş – În primele zile de viaţă, micuţul tău are nevoie de o mulţime de hăinuţe, aşa că asigură-te că ai achiziţionat destule. Din ”garderoba” lui bebe nu trebuie să lipsească body-urile (câte una pentru fiecare zi), căciuliţă (atât pentru afară, cât şi pentru interior), şosete (câteva perechi), pantalonaşi, bluziţe cu mânecă lungă, botoşei.

Este important să ştii că pentru primele luni de viaţă ale micuţului nu trebuie să exagerezi cu hainuţele pe care i le cumperi pentru că acesta se dezvoltă rapid şi este foarte posibil să nu apuce să le poarte pe toate. Totodată trebuie să aibă câteva schimburi complete pentru că pot exista momente şi situaţii neprevăzute.

3. Pentru un somnic dulce şi pufos al micuţului ai nevoie de:

– Pătuţ (de preferabil de lemn);
– Saltea specială;
– Cearşaf impermeabil (cel puţin două);
– Cearşaf normal (cel puţin două)
– Păturică sau plăpumioară (de asemenea poţi opta pentru un săculeţ de dormit pentru durata iernii).

Asigură-te că achiziţionezi toate acestea înainte să ajungi acasă cu micuţul pentru că are nevoie de toate acestea încă din primele clipe. Trebuie să aibă un loc al lui unde să doarmă.

4. Pentru o băiţă relaxantă şi specială ai nevoie de:

– O cădiţă de plastic pentru micuţ;
– 2 sau 3 prosoape speciale cu glugă;
– Şampon, gel de duş şi săpun speciale pentru bebe;
– Loţiune şi ulei speciale pentru micuţ;
– O perie moale pentru păr, un set cu unghieră pentru micuţ.

5. Îngrijirea micuţului este foarte importantă, aşa că ai nevoie de următoarele:

– Scutece;
– Masă de înfăşat (opţional);
– Şerveţele umede;
– Cremă şi pudră pentru prevenirea posibilelor iritaţii;
– Aspirator nazal;
– Termometru nazal;
– Păturică de unică folosinţă pentru schimbatul scutecelor.

Acestea sunt doar câteva idei de obiecte care te vor ajuta să faci lista completă cu cele necesare pentru sosirea micuţului. Dacă începi din timp, vei putea să completezi pe parcurs şi astfel să te asiguri că ai trecut tot ce ai nevoie pentru primele zile ale micuţului acasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”