Torturile – salată, cele mai sănătoase deserturi

Cine şi-ar fi imaginat un tort delicios şi sănătos în acelaşi timp? Ei bine, japonezii au inventat tortul–salată, iar desertul de bucură de mare succes.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cine şi-ar fi imaginat un tort delicios şi sănătos în acelaşi timp? Ei bine, japonezii au inventat tortul–salată, iar desertul de bucură de un mare succes.

Stilistul de mâncare Misuki Moriyasu şi-a dat seama că multe persoane nu mănâncă salate destul de des deoarece arată banal sau chiar deprimant. Aşa că a decis să transforme fiecare salată de pe meniul restaurantului Bistro La Porte Marseille din Nagoya într-un tort apetisant.

Tortul-salată arată ca un veritabil desert de cofetărie, dar este confecţionat în întregime din legume, informează Daily Mail. Chiar dacă arată de parcă ar avea mii de calorii, torturile acestea nu îngraşă şi sunt extrem de sănătoase. Nu conţin zahăr, grăsimi şi nici măcar blat! 

Prin folosirea legumelor pe care le-ai întâlni în mod normal într-o salată şi transformarea lor într-un festin vizual, Mitsuki şi-a propus să încurajeze oamenii să consume mai multe alimente sănătoase. Torturile sunt glazurate cu tofu sau cremă de brânză amestecate cu diverse legume care colorează, cum ar fi sfecla, iar blatul este făcut din făină de soia.

Rezultatul este o salată – tort care arată incredibil şi conţine o mulţime de substanţe nutritive! O felie de tort costă aproximativ 7 dolari şi include un dressing din koji (starterul de fermentaţie folosit pentru a obţine sake), foarte apreciat pentru beneficiile asupra sănătăţii şi frumuseţii. La acestea se alătură un ceai bogat în fitochimicale.

 

Răspunsul clienţilor a fost unul atât de încurajator încât Misuki Moriyasu a decis să deschidă o nouă cafenea care să servească numai acest tip de deserturi. Atenţia pe care o dau tot mai multe persoane unui stil de viaţă sănătos, alimentelor fără gluten şi celor cu un conţinut redus de carbohidraţi au făcut din acest concept un adevărat succes.

Ce ziceţi, aţi gusta un astfel de tort?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030