Testul prin care putem afla dacă un bebeluş va ajunge obez la maturitate

Riscul ca un bebeluş să devină obez în copilărie sau mai târziu poate fi descoperit încă din primele zile de viaţă, cu ajutorul unui formular.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Testul prin care putem afla dacă un bebeluş va ajunge obez la maturitate

Riscul ca un bebeluş să devină obez în copilărie sau mai târziu poate fi descoperit încă din primele zile de viaţă, cu ajutorul unui formular, potrivit unui studiu citat de BBC.

Oamenii de ştiinţă britanici susţin că un bebeluş care se naşte cu greutatea peste medie, iar mama este fumătoare, are şanse mari să se îngraşe periculos de mult în urătorii ani. Experţii susţin că micuţii care suferă de obezitate slăbesc extrem de greu, iar uneori acest lucru nu se întâmplă niciodată, decât dacă se apelează la intervenţii chirurgicale. Iată de ce este important ca părinţii să fie atenţi la greutatea copiilor lor, altfel aceştia vor ajunge adulţi obezi.

Formula obezităţii mai include, pe lângă greutatea la naştere sau obiceiul mamei de a fuma şi alti factori predictori:

– greutatea părinţilor
– numărul membrilor familiei
– statusul profesional al mamei
– a fumat sau nu mama pe timpul sarcinii

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”