Sex după naştere: când este indicat?

Multe cupluri vor să ştie când pot să-şi reia activitatea sexuală după naşterea copilului. Trebuie precizat însă că vaginul unei femei ce tocmai a născut a suferit unele traume Chiar şi în cele mai bune situaţii, el are o sensibilitate crescută.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sex după naştere: când este indicat?

Multe cupluri vor să ştie când pot să-şi reia activitatea sexuală după naşterea copilului. Trebuie precizat însă că vaginul unei femei ce tocmai a născut a suferit unele traume Chiar şi în cele mai bune situaţii, el are o sensibilitate crescută.

Dacă alăptaţi, poate apărea o atrofie vaginală (subţiere şi uscare a mucoasei vaginale) ca urmare a cantităţii scăzute de estrogen din circulaţie.

Mulţi medici recomandă să aşteptaţi patru săptămâni înainte de un contact sexual. Alţii recomandă cuplului să aştepte până după prima examinare postnatală care are loc, de regulă, la 6 săptămâni de la naştere.

În timpul acestei consultaţii puteţi discuta cu medicul despre metodele contraceptive pe care le puteţi folosi pentru a nu vă trezi cu o sarcină neplanificată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Cum recunoşti uleiul de argan pur?
Cum recunoşti uleiul de argan pur?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”