Cum să tai ceapă fără să lăcrimezi – VIDEO

Pentru că este un ingredient aproape nelipsit din bucătărie, îţi vindem câteva trucuri despre cum poţi să tai o ceapă fără să verşi o lacrimă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să tai ceapă fără să lăcrimezi - VIDEO

Ceapa este una dintre cele mai populare legume din întreaga lume. E preferata românilor la ciorba de fasole şi a grecilor la celebra lor salată. Pentru că este un ingredient aproape nelipsit din bucătărie, îţi vindem câteva trucuri despre cum poţi să tai o ceapă fără să verşi o lacrimă.

Trucuri prin care să cureți ceapa fără să lăcrimezi

Atunci când tai o ceapă, celulele ei se “sparg”, eliberând alinaza, o enzimă carcteristică, împreună cu un compus al sulfului. Acesta din urmă suferă mai multe modificări, sub acţiunea alinazei, până când se transformă într-un compus volatil, ce ajunge la ochi în maxim 30 de secunde. Acestă substanţă, având sulf în compoziţie, este iritantă pentru ochi. Când ea atinge corneea, terminaţiile nervoase o “simt” imediat şi îi comunică creierului că în ochi a ajuns un iritant.

Gustul pe care îl are este dat de sulfide, care odată ingerate, produc la rândul lor, în organism, cisteine, nişte substanţe cu rol important în slăbire şi detoxifiere. Cercetări recente arată că aceşti compuşi de sulf au au o mare capacitate de a fluidifica sângele, prevenind formarea trombilor şi, în plus, reduc nivelul colesterolului rău şi a trigliceridelor.

Iată o metodă nouă de a tăia ceapa fără a plange!

Citește și: De ce plângem când curăţăm ceapă

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”