CANNES 2016: Parada starurilor pe covorul roşu – GALERIE FOTO

Limuzine, smoking-uri şi rochii de seară monocrome...Timp de de 12 zile, zeci de staruri vor păşi pe faimoasele scări de la Palais des Festivals. Festivalul de la Cannes a început pe 11 mai. Anul acesta festivalul este sub alertă de securitate.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Limuzine, smoking-uri şi rochii de seară monocrome…Timp de de 12 zile, zeci de staruri vor păşi pe faimoasele scări de la Palais des Festivals. Festivalul de la Cannes a început pe 11 mai. Anul acesta festivalul este sub alertă de securitate, notează Mediafax.

Cu ochelari fumurii, smoking şi pantofi fără toc, actriţa americană Susan Sarandon a fost printre primele vedete care au urcat în Palais des Festivals, înaintea starurilor cu pletele vopsite-n roşu, Julianne Moore, Eva Longoria, Victoria Beckham şi Jessica Chastain, relatează Le Figaro. 

Pop star-ul şi actorul Justin Timberlake şi-a făcut selfie-uri şi a dat autografe mulţimii de fani care se înghesuiau curioşi să vadă ce staruri vin şi cum sunt îmbrăcate, anul acesta, pe Croazetă.

Toţi membrii juriului au zâmbit frumos în faţa obiectivelor fotografilor. Preşedintele, cineastul australian George Miller purta celebrii săi ochelari cu rame rotunde şi un papion alb. Juriul a fost întâmpinat de preşedintele festivalului, Pierre Lescure şi de delegatul general, Thierry Frémaux.

“În momentul ăsta ne înţelegem bine”, a declarat actriţa şi regizoarea italiană, Valeria Golino, membră a juriului pentru Competiţia oficială, alături de Arnaud Desplechin, Kirsten Dunst, Mads Mikkelsen, Làszlo Nemes, Vanessa Paradis, Donald Sutherland şi producătoare iraniană Katayoun Shahabi, care purta o eşarfă violet ca pe un văl islamic.

“E fantastic, e un juriu incredibil, foarte rock’n roll”, a declarat actorul danez Mads Mikkelsen, transmite Le Figaro.

După defilarea juriului în faţa fotografilor, a fost rândul echipei din filmul «Café Society», filmul lui Woody Allen, proiectat în deschiderea festivalul, să ajungă sub luminile blitz-urilor. Actriţa americană Kristen Steward are rol principal în film. A venit la Cannes într-o rochie neagră. “Woody Allen este o legendă vie”, a spus Steward pe covorul roşu de la Cannes. Woody Allen, în vârstă de 80 de ani, este tot timpul fericit să revină în sudul Franţei şi să regăsească publicul entuziast de la Cannes.

Timp de 12 zile, zeci de staruri sunt aşteptate la Festivalul de la Cannes, care este, anul acesta, sub securitate maximă, după atentatele de la Paris şi Bruxelles: Léa Seydoux, Juliette Binoche, Marion Cotillard, Russell Crowe şi Charlize Theron. George Clooney va fi pe Croazetă începând de joi, alături de Julia Roberts. Cei doi actori joacă împreună în filmul “Money Monster”, semnat de Jodie Foster. În 2016, se împlinesc 40 de ani de la premiera filmului-cult “Taxi Driver”, regizat de Martin Scorsese, în care Jodie Foster a jucat rolul unei tinere prostituate.

Anul prezenţa românească la Festivalului de la Cannes este istorică.

Cristian Mungiu („Bacalaureat”) şi Cristi Puiu („Sieranevada”) au fost selectaţi în Competiţia oficială, alături de Pedro Almodovar, Jim Jarmusch, Xavier Dolan sau de fraţii Dardenne. Filmul „Câini”, al lui Bogdan Mirică, este de asemenea selectat în secţiunea Un Certain Regard. „4:15 p.m. sfârşitul lumii”, de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Şargă, face parte din Competiţia oficială de scurtmetraje, iar „Toate fluviile curg în mare”, de Alexandru Badea, va concura în secţiunea Cinefondation.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”