Incontinenţa urinară la copii

Am o fetiţă în vârstă de 4 ani şi de curând (acum 5 zile ) a început să aibă probleme cu urinarea, a început să facă pe ea. Am crezut că a făcut cistită, căci a mers desculţ pe gresie, dar nu acuză usturimi şi nici nu face foarte des.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Incontinenţa urinară la copii

Una dintre cititoarele noastre este foarte îngrijorată pentru fetiţa ei care a început să piardă urina. Oana Cuzino o sfătuieşte.

«Am o fetiţă în vârstă de 4 ani şi de curând (acum 5 zile ) a început să aibă probleme cu urinarea, a început să facă pe ea. Am crezut că a făcut cistită, căci a mers desculţ pe gresie, dar nu acuză usturimi şi nici nu face foarte des.

M-aţi putea ajuta să înţeleg ce se întâmplă cu ea? Iarna aceasta fiind şi primul an de grădiniţă a fost în permanenţă răcită, luna trecută a făcut pneumonie bacteriană, în spital i s-a depistat o suprainfecţie bacteriană şi stafilococ auriu în nas.

Mi-e şi teamă să o mai duc la grădiniţă. Pe lângă faptul că poate răci, acum mai trebuie să-i pun şi scutec. Mulţumesc!»

Pot fi şi cauze de natură psihologică, medicală locală, o infecţie urinară, dar şi o problemă neurologică sau la nivelul coloanei… Fetiţa a trecut printr-o perioadă stresantă, iar acum reluarea scutecului ar însemna un regres care nu îi va face bine.

Eu zic să mergeţi la medicul pediatru, pentru siguranţă, să îi faceţi o ecografie de vezică urinară şi de aparat urinar. Dar dacă nu se obiectivizează o cauză anume, medicală, mergeţi la un psiholog.

De asemeni, încercaţi sistemul recompensei, pe un fel de orar zilnic: dacă trece o zi fără acest gen de incidente, puneţi-i o inimioară frumoasă, roşie. În cazul în care însă, nu se încadrează în timp să ajungă la toaletă, marcaţi ziua sau peioada zilei, cu bulina gri.

De cele mai  multe ori funcţionează, evident dacă nu sunt implicate alte cauze, medicale. Fiţi blândă, iubitoare şi tolerantă cu fetiţa, însă fermă.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân