Draga mea sotie, am pierdut copiii!

Copii nascuti fara complicatii pot calatori de la 7 zile, desi unele companii aeriene nu permit imbarcarea copiilor mai mici de 2 saptamani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Draga mea sotie, am pierdut copiii!
Draga mea sotie, am pierdut copiii!

In cazul in care doresti sa pleci in vacanta cu tanara ta familie si vrei sa ai un concediu reusit, nu uita sfaturile pe care ti le ofera Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Calatoria cu o familie tanara sau cand esti insarcinata poate fi o expe­ri­en­ta descurajatoare, dar cu puti­na planificare si o atitudine flexibila, nu vei avea parte de o experienta neplacuta pentru tine sau pentru cei din jurul tau.
 
Primul zbor al copilului

Copii nascuti fara complicatii pot calatori de la 7 zile, desi unele companii aeriene nu permit imbarcarea copiilor mai mici de 2 saptamani.

Proaspetele mamici au de as­teptat intre 2 si 10 zile pentru a zbura, in functie de companiile aeriene sau de fe­lul in care a fost adus pe lume copilul – cele care au nascut prin cezariana au de as­tep­tat mai mult.

Copiii intre 6 luni si 2 ani pot sta in bratele adultilor sau intr-un scaun de masina asezat pe un scaun al avio­nu­lui. Celor care nu au scaunul lor personal li se poate imputa 10% din cos­tul bi­le­tu­lui sau o taxa a zborului. Nu vor fi nevoiti sa plateasca alte taxe.

Copiii care au 2 ani sau peste trebuie sa ocupe sca­u­nul lor si sa plateasca acelasi pret ca adultii, desi unele companii aeriene continua sa acorde o re­ducere copiilor pana in 12 ani.

Cateodata exista o limita a numarului de copii pe care companiile aeriene ii accepta, in cazul acesta trebuie sa rezervi din timp bile­tele.

Sedere placuta!

In mod normal, companiile aeriene vor pune pasagerii la un loc cu copii mici in zonele cu paravan (locuri aflate in spa­tele toaletelor sau coridoarelor care sunt greu de compartimentat), unde patu­turile de calatorie pot fi puse pe locurile din fata scaunelor.

Acestea sunt de obicei dis­po­ni­bile la zborurile lungi si pot fi ajustate in functie de greutate, inaltime sau varsta.

9 sfaturi de la parinti experimentati

1. Servetele umede, bauturi, gustari si haine de schimb sunt esentiale intr-o calatorie. Daca este posibil, aseaza-te pe un scaun usor de accesat.

2.
Asigura-te ca bagajul de mana nu este mare, in ideea de a sacrifica din lu­cru­rile voastre pentru ale copilului.

3. In avion, schimbarea presiunii cabinei, in timpul decolarii si aterizarii, poate fi inconfortabila. Poti sa scapi de disconfort prin alaptarea bebelusilor sau dand copilasilor o suzeta si copiilor mai mari o acadea.

4.
Ia in bagajul de mana o jucarie in plus pentru a evita pierderea jucariei favorite.

5. Ataseaza de bagajul cu haine al copilului o eticheta cu numarul zborului si numele.

6. Incearca pe cat posibil sa mentii programul de somn si de masa chiar daca asta in­seamna sa sacrifici alte activitati.

7.
Cazarea cu autoservire este mai flexibila, poate in­clude facilitati de spalatorie ceea ce inseamna ca te poti relaxa in timp ce copiii dorm.

8.
Daca ai copii foarte mici, ia cu tine un carut de spate/sold pentru copilasi in locul unui carucior cu roti pentru ca mainile tale sa fie libere.

9. Copiii sunt „portabili”, deci calatoreste cat mai mult inainte sa apara al doilea copil, cand devine mai costisitoare calatoria.

Citeste si Tabara nu este doar o placere, ci si un avantaj


Foto: SHUTTERSTOCK

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”