Curatenia excesiva duce la diabet

Expunerea la anumite forme de bacterii ajuta la prevenirea diabetului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Curatenia excesiva duce la diabet
Curatenia excesiva duce la diabet

Aflam asta tot dintr-o cercetare citata de Daily Mail, care anunta ca riscul de diabet creste in cazul hipercurateniei. Persoanele care nu sunt expuse la bacterii si virusuri in timpul copilariei sunt in acest pericol. Iar specialistii de la Universitatea din Bristol cred ca au dat peste motivul cresterii cazurilor de diabet de tip I din ultimii ani.

Numarul lor este de 5 ori mai mare decat era la jumatatea anilor ’80. Studiul care i-a dus la aceasta concluzie l-au facut pe soareci. Exemplarele ferite de bacterii si virusuri au fost mai predispuse si la alergii, astm si alte dereglari ale sistemului imunitar.

Medicii cred ca expunerea la anumite forme de bacterii poate ajuta la prevenirea aparitiei diabetului tip 1, care se dezvolta deseori in copilarie.

Omega 3 pentru bebelusi

Bebelusii care beneficiaza de o alimentatie bogata in peste sunt mai putin predispusi riscurilor de a dezvolta eczeme si alte afectiuni ale pielii, anunta un studiu preluat de Daily Mail. Eczemele afecteaza 7 milioane de copii din Marea Britanie, unul din 10 suferind de aceasta afectiune a epidermei, provocata de un sistem imunitar hiperactiv.

Cercetatorii considera ca introducerea pestelui in dieta copiilor inainte de varsta de 9 luni reduce cu 25% riscul dezvoltarii unor afectiuni ale epidermei.

25%reduce riscul de eczeme la bebelusi o dieta bogata in peste

Mancatul in familie

Mesele in familie inseamna obiceiuri alimentare sanatoase. O spun cu toata convingerea cercetatorii de la Universitatea din Minnesota, dupa ce au efectuat un studiu pe mai bine de 1.500 de studenti. Astfel, femeile, care pe cand erau mici mancau deseori cu familia, consuma peste ani mai mult calciu, magneziu, potasiu, vitamina B6 si fibre. Iar barbatii – calciu, magneziu, potasiu si fibre.

Tot expertii de la Minnesota au aflat ca adolescentele care au acest obicei, de a manca alaturi de familie, au mai putine riscuri de a incepe sa foloseasca pastile de slabit, laxative sau alte masuri extreme cu care sa-si tina silueta sub control, 5 ani mai tarziu.

Citeste si Afinele, insulina vegetala
                  Health news

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”