Despre educaţie cu Aurora Liiceanu, Mihaela Rădulescu, Chris Simion şi Cătălin Ştefănescu

Am participat la o discuţie liberă despre educaţie în 2013: statisticile privind nivelul acesteia din România sunt îngrijorătoare, însă sfaturile şi implicarea personalităţilor în modelarea tinerei generaţii ar putea influenţa în bine viitorul.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Despre educaţie cu Aurora Liiceanu, Mihaela Rădulescu, Chris Simion şi Cătălin Ştefănescu

 

Am participat la o discuţie liberă despre educaţie în 2013: statisticile privind nivelul acesteia din România sunt îngrijorătoare, însă sfaturile şi implicarea personalităţilor în modelarea tinerei generaţii ar putea influenţa în bine viitorul.
 
“40% dintre adolescenţii români întâmpină dificultăţi în citire. 2/3 din analfabeţii lumii sunt femei. 1/3 femei este victima violenţei la domiciliu, pe plan mondial.” Cătălin Ştefănescu, realizator TV 
 
“Educaţia este necesară! Nu mai poţi face pe haiducul. Societatea a evoluat foarte mult, dacă nu ştii să citeşti nu te mai poţi descurca astăzi” “Nu putem avea o societate dacă resursa umană este “handicapată” de educaţie”. “Oare dacă nu mă dădeau la şcoală, ce se alegea de mine?”  – Psihologul Aurora Liiceanu.
 

”Câţi dintre noi facem ceva concret pentru societate?” “Descoperă o carte care îţi schimbă viaţa!” “Sunt atâtea popoare ce nu permit femeii să meargă la şcoală”. “Pune-ţi amprenta pozitivă pe devenirea unui om”. “Dăruieşte ceva din sufletul tău altei persoane”. Chris Simion, regizor 
 
“Îmi amintesc, cum mi s-a spus imediat după Revoluţie
 
“Trebuie creată motivaţia pentru învăţare.” “Lipsa de încredere în şanse egale este o piedică.”

“Mentorul lasă oameni după el, nu obiecte”.

“Ar trebui să ştim ce urmări poate avea fiecare decizie” -Aurora Liiceanu
 
“Copiii au nevoie de repere reale”. “Când eram elevă, veneau personalităţi să ne vorbească (Octavian Paler), nu să ne eclipseze cu cultura lor”. 
 
“Cum ating sufletul celul din faţa mea?” regizorul Chris Simion.
 
“Este trist că foarte mulţi copii din România pot privi lumea doar prin ochii profesorilor lor”. “La Monaco se pune accent pe relaţia de prietenie dintre părinte şi şcoală.” “Fiul meu are teme de acest gen:
 
“Curiozitatea ne duce viaţa mai departe. Curiozitatea în sensul bun.” Aurora Liiceanu

“Mereu m-am înconjurat de repere”. “Încerc să-i creez alte universuri fiului meu.” ”L-am dus la Operă, “La Traviata” şi i-a plăcut” – Mihaela Rădulescu
 
“Părinţii trebuie să valorizeze ceea ce învaţă la şcoală.” “Educaţia nu constă în a şti să rezolvi o problemă la fizică sau matematică”. – reprezentant Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
“Iată cine ne influenţează cel mai mult: internetul, televiziunea, prietenii, şcoala, familia.” Cătălin Ştefănescu.
 
“Şcoala trebuie să fie un spaţiu al libertăţii, al curiozităţii.” Aurora Liiceanu

”

„Eu vreau să se desfiinţeze Miss Boboc… De acolo pleacă toate…” Mihaela Rădulescu.

 
Toate aceste s-au discutat în cadrul conferinţei de presă organizată de Always cu ocazia donaţiei de echipamente didactice şi materiale educaţionale către patru şcoli din România. Acestea sunt din judeţele Ialomiţa, Dâmboviţa, Dolj şi Tulcea şi au fost selectate cu ajutorul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Donaţia face parte dintr-o iniţiativă derulată de Always în perioada ianuarie – martie 2013, în efortul de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de învăţare din şcolile cu acces redus la resurse materiale. |n ţara noastră, chiar şi deprinderea noţiunilor de bază se dovedeşte dificilă pentru aproximativ 40% dintre adolescenţii de 15 ani, care întâmpină dificultăţi la citire (capacitatea de înţelegere a unui text), potrivit Raportului 2011 OECD/PISA, Ciclul de testare 2008-2009, publicat pe site-ul Centrului National PISA.

Sore, Alina şi Criss, membre ale renumitei trupe LaLa Band, s-au alăturat campaniei care va duce copiii mai aproape de împlinirea visurilor lor. 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân