Bananele, un aliment minune în dieta copiilor?

Banana este unul dintre cele mai răspândite fructe, având multiple beneficii de sănătate pentru copii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bananele, un aliment minune în dieta copiilor?

Banana este unul dintre cele mai răspândite fructe, având multiple beneficii de sănătate pentru copii.

Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale bananelor pentru sugari includ ameliorarea durerilor de burtică, tratarea constipaţiei, reducerea inflamaţiei pielii şi îmbunătăţirea tulburărilor urinare, fiind considerat, astfel, un fruct sănătos pentru copii.

Studiile afirmă faptul că bananele sunt un fruct ideal care poate fi introdus în dieta bebeluşilor ce au împlinit 6 luni împlinite. Substanţele nutritive din banane sunt de foarte mare ajutor atât adulţilor, cât şi copiilor şi bebeluşilor, susţin cercetătorii.

Beneficiile bananelor includ:

Uşor de digerat: o banană bine coaptă este atât de moale încât se transformă rapid într-un piure gustos care poate fi foarte uşor înghiţit de bebeluşi, oferindu-i energie. Piureul este uşor de digerat şi, datorită acestei calităţi, poate fi consumat şi în situaţiile în care pe copil îl doare burtica. Spre deosebire de alte fructe care sunt mai acide, banana acţionează ca un pansament gastric.

Tratează constipaţia: banana conţine fibre care ajută la digestie şi la absorbţia apei. Astfel, scaunele sunt eliberate mult mai uşor. (HK Bakhru, Foods That Heal)

Controlează diareea: regimul oferit de medici în caz de diaree (de obicei cauzată de rotavirus) constă în hidratare şi o dietă pe bază de orez, pâine prăjită şi banane.

•  Furnizează nutrienţi esenţiali: bananele sunt bogate în substanţe nutritive cum ar fi potasiu, calciu, fosfor magneziu, sulf, fier şi cupru. Acestea sunt substanţe nutritive esenţiale necesare în timpul primelor luni de dezvoltare a copilului. Potasiul este important pentru funcţia musculară si pentru menţinerea ritmului cardiac. Fierul şi cuprul, pe de altă parte, sunt necesare nivelurilor de hemogramă şi hemoglobină. Calciul este un element esenţial pentru dezvoltarea oaselor.

Au risc scăzut de alergii: În diferite cazuri, alergiile alimentare sunt provocate de anumiţi aminoacizi. Însă bananele conţin aminoacizi simpli care sunt în mare parte digerabili, fapt ce le transformă într-un aliment ideal pentru copii.

Bun remediu pentru tulburări urinare: sugarii şi copii mici sunt mai predispuşi la infecţii ale tractului urinar. Simptomele pot include febră, urinări frecvente sau rare, urină puternic mirositoare. În astfel de circumstanţe, în afară de a consulta un medic pediatru, alimentaţia cu banane poate fi de asemenea benefică. Bananele pot curăţa tractul urinar de toxinele care se acumulează de-a lungul timpului.

Oase puternice şi o vedere mai bună: bananele sunt alimente bogate în potasiu. Potasiul neutralizează nivelul de sodiu care poate fi prezent în dieta copilului dumneavoastră şi prin urmare, face ca oasele copilului să devină mult mai puternice. De asemenea, calciul care este pierdut în timpul urinării poate fi restabilizat cu ajutorul consumului unei banane. Copiii care mănâncă banane regulat au şi o vedere mai bună. Vitamina A prezentă în banane protejează retina de boli.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”