8 tehnici de adormit bebelusul

Misiune aproape imposibilă. Cine a trecut prin aşa ceva sau trece ştie despre ce e vorba atunci când încerci tot felul de metode să adormi beleluşul şi e totul în zadar. Se lasă cu agitaţie, nervi, plânsete... Iată câteva tehnici pentru ca bebeluşul să aibă un somn liniştit, iar părinţii să scape de acest stres.
  • Publicat:
  • Actualizat:
8 tehnici de adormit bebelusul

Misiune aproape imposibilă. Cine a trecut prin aşa ceva sau trece ştie despre ce e vorba atunci când încerci tot felul de metode să adormi beleluşul şi e totul în zadar. Se lasă cu agitaţie, nervi, plânsete… Iată câteva tehnici pentru ca bebeluşul să aibă un somn liniştit, iar părinţii să scape de acest stres.

 

Suzeta

Faimoasa şi, de-acum, bătrâna „Doamnă Suzi”… Merge în primele luni, bebeluşul poate face o pasiune pentru ea, dar la un moment dat o trădează în favoarea degetelor sau, uneori, a mâinii întregi pe care şi-o îndeasă cu poftă în gură. După un biberon cu lapte, bebeluşul adoarme cu suzeta în gură. Chiar dacă sunteţi împotriva ei, trebuie să-i recunoaştem utilitatea. Rămâne, totuşi, o soluţie.

Degetul

„Eu nu o să-mi las copilul să-şi sugă degetul!” Oricât l-ai pândi pe bebe să nu-şi înghită degetele, nu ai nici o şansă. Aşa că renunţaţi, mai ales până la 1 an. Pe urmă, rămâne de văzut. Degetele merg şi ca „somnifer”. Nu întotdeauna, dar merită o investiţie de… încredere.

Legănarea landoului

Da! Intrăm pe un teritoriu al eficienţei. Celor care încă nu au bebe, dar îl aşteaptă, ar fi bine să se orienteze către un pătuţ din textile care să se dea… huţa. Nu către un mastodont de lemn cu rotile complicate şi pe care, ca să-l urneşti, trebuie să tragi serios de fiare în sala de forţă.

Albinuţe şi muzică

Albinuţele sunt, de fapt, un carusel muzical. După o perioadă, înveţi fiecare notă, fiecare solfegiu şi fiecare pasaj fals. Visezi şi în somn muzica albinuţelor. Bebeluşul însă rămâne în continuare foarte bucuros. Prin urmare, albinuţele şi muzica pot fi foarte eficiente.

Legănatul pe picioare

Nu este o tehnică prea grozavă, însă este foarte eficientă şi copilul adoarme instant. Se poate apela la pernă şi la picioare. Succes!

Mângâiatul pe burtă

Sau pe spate depinde cum doarme bebeluşul. Este o medotă simplă de a-l face pe copil să creadă că sunteţi lângă el, dar fără să-l luaţi în braţe. Merge 1 dată din 10 încercări, este o metodă foarte plăcută pentru părinţi. Puteţi încerca să combinaţi mângâiatul pe burtă cu tehnica lui dr. Spock, în sensul că lăsaţi copilul să plângă 10 minute şi apoi mergeţi la el să-l mângâiaţi. În carte e simplu, pe teren însă, e foarte, foarte dificil. Şi nu prea merge.

Multă, multă răbdare

Atenţie! Orice aţi face, este foarte posibil, cum spun toţi specialiştii, ca bebeluşul vostru să aibă tulburări de somn. Aşa că dintre toate metodele, cea mai bună este cea în care vă înarmaţi cu multă, multă răbdare.

Alte metode de adormit

Trebuie menţionat că în seria de adormit bebeul intră şi: plimbatul cu maşina, plimbatul cu căruciorul, masajul, baia înainte de culcare etc., recomandă Florin Câmpeanu în „Jurnal de tătic. O carte pentru tătici, dedicată mămicilor”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Cum îi protejezi pe cei dragi?
Cum îi protejezi pe cei dragi?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”