Computerul dauneaza copiilor

Durerile de spate si tulburarile de vedere fac parte din categoria binecunoscutelor neplaceri provocate de folosirea com­pu­terului, dar numarul accidentelor cauzate de caderea monitoarelor peste copiii de varsta prescolara.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Computerul dauneaza copiilor
Computerul dauneaza copiilor

Durerile de spate si tulburarile de vedere fac parte din categoria binecunoscutelor neplaceri provocate de folosirea com­pu­terului, dar numarul accidentelor cauzate de caderea monitoarelor peste copiii de varsta prescolara a cunoscut o crestere dramatica după 1994, informeazs AFP.

Mai exact, accidentele serioase provocate de computere si alte echipamente tehnice s-au multiplicat cu 732% in decurs de 13 ani.

Calcule cu eleve si elevi

Fetele au abilitati similare baietilor la mate­matica si pot avea rezultate la fel de bune daca sunt incurajate si beneficiaza de opor­tunitati. Factorul determinant in inregis­tra­rea unor performante diferite este ine­ga­litatea de sanse dintre sexe, potrivit unui studiu recent, citat de Reuters.

Rezultatele cercetarii contrazic concluziile uneia din 2005, facuta de Universitatea Harvard. Potrivit ei, diferentele biologice ar explica de ce exista mai putine femei care predau matematica.

Televizorul, pericol si pentru bebelusi

Lasat deschis in permanenta in interiorul locuintei afecteaza dezvoltarea limbajului si a inteligentei copiilor, chiar daca acestia nu urmaresc emisiunile. Contribuie la re­du­cerea numarului de cuvinte pe care le aud si pe care incearca sa le pronunte, potrivit unui studiu american.

„Un tele­vi­zor lasat deschis in permanenta in interio­rul locuintei reduce clar capacitatea de ex­primare a copiilor si a celor care se ocu­pa de ei si este potential nefast pentru dez­voltarea bebelusilor”, considera autorul cercetarii. In fiecare ora in care televizorul este deschis, copiii aud cu 500-1.000 de cuvinte mai putin din partea adultilor. „

Adultii pronunta, in general, circa 941 de cuvinte pe ora. Studiul nostru a aratat ca aceste cuvinte sunt aproape complet eliminate atunci cand cel mic poate auzi televizorul”, a spus specialistul. De aici intarzierea in dezvoltarea limbajului.

Citeste si Sforaitul, semnul depresiei la copii

Foto: Photoland
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”