Ce prenume să NU le pui copiilor tăi!

Prenumele este ca o eticheta pe care o purtam intreaga noastra viata. Iar alegerea lui este extrem de importanta, mai ales ca cercetatorii au descoperit ca are un impact major asupra personalitatii copilului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce prenume să NU le pui copiilor tăi!

Vedem din ce in ce mai multi parinti care gasesc nume cat mai trasnite pentru copiii lor. La ce duce acest fenomen?

Cum afecteaza aceste nume viata si viitorul copiilor care le poarta, dar si care sunt cele mai ciudate prenume gasite de parinti, afla chiar acum!

Prenumele este ca o eticheta pe care o purtam intreaga noastra viata.

Iar alegerea lui este extrem de importanta, mai ales ca cercetatorii au descoperit ca are un impact major asupra personalitatii copilului. Ii influenteaza felul de a fi, respectul de sine, imaginea in societate, cariera si chiar sanatatea emotionala.

Expertii in comunicare sustin ca alegerea numelui unui copil este cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca parintii, iar atunci cand fac aceasta alegere trebuie sa tina cont de faptul ca numele influenteaza personalitatea. Se presupune chiar ca persoanele cu acelasi nume se aseamana si la caracter.

In plus, se crede ca fiecarei litere din care este compus numele ii corespune o trasatura de caracter, iar personalitatea individului este de fapt un mixt realizat in functie de litere.

Prima impresie, dictata de prenume

Prenumele unei persoane este primul care se evidentiaza la o prima vedere. Daca acesta este dragut sau nu, asa va fi catalogata si persoana care il poarta. Sa ne gandim numai la felul in care sunt percepute prenumele romanesti precum Vasile, Ghita, Vasilica, Marioara. Daca sunt tinere, persoanele care le poarta se simt complexate si, de cele mai multe ori, percepute gresit de ceilalti.

Prenumele afecteaza stima de sine…

Cercetatorii sustin ca numele afecteaza perceptia propriei persoane, respectul si increderea de sine. Acest lucru degenereaza din comportamentul celorlati, ca urmare a numelui pe care il poarta.

Asa ca, daca o persoana isi uraste prenumele, va face tot posibilul sa se prezinte altfel sau sa isi gaseasca un nickname mai dragut. Insa cand va trebui sa se prezinte oficial, nu se va simti in largul sau si echilibrul sau emotional va avea de suferit.

… si asteptarile celorlalti

Un alt studiu a scos la iveala ca persoanele cu nume placute, populare, au rezultate mai bune pe plan educational. Explicatia acestui fenomen consta in asteptarile mai mari pe care le au profesorii de la ei. Acestia din urma ii considera mai inteligenti si mai capabili, asa ca ii motiveaza si le sustine ascensiunea.

Sa ne gandim numai ce rezonanta are numele Niculescu, de exemplu, comparativ cu Aghiuta. Pe termen lung, sustinerea celor din jur se rasfrange si asupra carierei, copiii cu nume frumoase avand mai multe sanse de a izbuti pe plan profesional.

Cele mai stupide nume de copii

Trebuie sa recunoastem, la acest capitol, vedetele de la Hollywood se intrec pe sine. Pentru a fi originale, acestea si-au botezat copiii cu nume absolut stupide si aberante. Gwyneth Paltrow si-a numit fetita Apple (mar), Nicole Kidman – Sunday Rose (trandafir de duminica), Jason Earl din My name is Earl si-a botezat baiatul Pilot Inspektor, Sting – Fuchsia, Shannyn Sossamon – Audio Science, familia Beckham si-a numit unul dintre baieti Brooklyn, Kim Basinger – Ireland, fetita actorului Penn Jillette se numeste Moxie Crime Fighter.

Nici oamenii obisnuiti nu s-au ferit de numele iesite din comun. Pana la urma, nu ei se vor numi Yahoo, Cosmo Ranger, Q, Pina Colada, Happy Day, True, Harry Bush, Tag, Peaches, I’ Am, Pirate, Legend sau Nighten Day.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”