Analizele genetice în sarcină şi naşterea după o cezariană

Am avut o sarcină oprită în evoluţie, sac gestaţional deformat, fără activitate cardiacă. După o lună de analize acum mi s-a spus să fac şi analizele genetice.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Analizele genetice în sarcină şi naşterea după o cezariană

Două dintre cititoarele noastre ne-au transmis câteva întrebări legate de complicaţiile ce pot apărea în timpul sarcinii şi la naştere. Oana le răspunde.

Analize genetice

„Am avut o sarcină oprită în evoluţie, sac gestaţional deformat, fără activitate cardiacă. După o lună de analize acum mi s-a spus să fac şi analizele genetice. Mama mea a murit de ciroză hepatică cu virus hepatic C.

Îmi puteţi spune în ce constau aceste analize şi dacă este OK să le fac? Aş mai avea o întrebare am căutat prin cărţi şi pe internet despre sac gestaţional deformat mi s-a spus pur şi simplu nu se poate ţine o sarcină, dacă mi se poate explica şi mie ce înseamnă şi care era riscul.”

Boala mamei dvs. nu are nici o legătură cu episodul pe care l-aţi trăit acum. Dânsa a suferit de o afecţiune de cauză virală, nu avea o afecţiune genetică. Apoi, sarcinile oprite în evoluţie pot avea diverse cauze, dar nu este o regulă care să dicteze oprirea în evoluţie a sarcinilor ce vor urma, ci poate fi doar un accident nefericit, o infecţie acută etc.

Analizele genetice orientează asupra posibilităţii de a dobândi pe parcursul vieţii anumite afecţiuni –cardiovasculare, neuropsihice, cancer etc.

Sarcina după cezariană

„Am o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi sunt însărcinată din nou. Prima naştere a fost cu cezariană. Ce riscuri există? Să păstrez copilul sau nu?”

Bineînţeles că să-l păstraţi! Staţi de vorbă cu medicul dvs. în privinţa riscurilor, medicina de astăzi a evoluat atât de mult încât aproape orice risc poate fi înlăturat. Multă baftă!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”