Ai grijă pe ce doarme micuţul tău

Deoarece pielea copiilor este foarte sensibilă acordă atenţie sporită lenjeriei şi articolelor pe care le pui în pătuţul lui bebe. Calitatea unei lenjerii sau a altor articole pentru copii este determinată, în primul rând, de ţesăturile utilizate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai grijă pe ce doarme micuţul tău
Cuprins
  1.  
  2.  

Deoarece pielea copiilor este foarte sensibilă acordă atenţie sporită lenjeriei şi articolelor pe care le pui în pătuţul lui bebe. Calitatea unei lenjerii sau a altor articole pentru copii este determinată, în primul rând, de ţesăturile utilizate.

Modele imprimate sau ţesute

De preferat ar fi să alegem lenjerii şi accesorii cât mai simple şi fără prea multe imprimeuri pentru pătuţul copilului. Dacă totuşi vrem să avem o pată de culoare ar fi bine să optăm pentru imprimeurile ţesute. Cum ne dăm seama dacă sunt ţesute? Foarte simplu – cusătura apare pe ambele părţi ale produsului.

Dacă păturica sau perna are un desen imprimat, trebuie să avem mare grijă ca acele culori să fie naturale. În general, se folosesc o varietate de cerneluri şi tehnici chimice de imprimare. Mai există şi varianta în care imaginea este lipită pe lenjerie. Ar fi bine să evităm astfel de produse pentru că ele pot zgâria pielea fină a copilului.

Cât de des schimbăm lenjeria pătuţului ?

Dacă vrei ca bebeluşul tău să aibă o piele sănătoasă şi să nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii, schimbă de cel puţin două ori pe săptămână lenjeria. De asemenea, ar fi bine să optezi pentru o lenjerie din bumbac 100% organic, deoarece acesta se deteriorează foarte greu, nu creează reacţii alergice şi nu favorizează inmulţirea acarienilor, spre deosebire de ţesăturile sintetice.

În plus, pernele şi pătura trebuie scuturate şi aerisite zilnic pe geam pentru a îndepărta măcar o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat adună şi ea foarte mult praf şi acarieni, motiv pentru care trebuie aspirată şi pulverizată cu un spray special.

Alege salopetele si sacii de dormit

Dacă este vorba de nou născuţi, în pătuţ nu trebuie să existe perne, cearceafuri sau pături grele. Motivul este simplu, trebuie evitat orice obiect care poate provoca asfixsierea micuţului.

Pentru un nou născut cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lână. Iar, dacă doriţi să utilizaţi cearceaf sau paturică, copilul trebuie învelit până la subţiori, iar păturica trebuie să fie extrem de uşoară.

Produsele bio sunt mai bune pentru bebe

În primul rând, textilele bio, spre deosebire de cele convenţionale nu conţin pesticide, nu au la bază bumbac modificat genetic, nu conţin pvc sau substanţe chimice. Apoi, dacă optăm pentru astfel de produse protejăm mediul.

Mai mult, produsele textile bio sunt asociate cu calitatea. Sunt moi precum caşmirul şi dau voie pielii să respire, creând o senzaţie foarte comfortabilă copilului. Sunt în general mult mai absorbante şi mai rezistente.

Citeşte şi: Cum se îngrijeşte optim pielea unui copil?

Somn uşor, puiul meu drag!

Camera bebeluşului, ultimul stres. Nu o amenajaţi înainte de naştere!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Când
Când "sânul sfânt" devine o pedeapsă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”