Trăiască vinul pentru că slăbeşte!

Corect este: ne şi slăbeşte, printre multe altele. Dacă până nu demult se credea că vinul roşul este bun doar pentru prepararea vânatului şi pentru a încălzi atmosfera în timpul unei întâlniri romantice, specialiştii au arătat că licoarea are şi multiple beneficii pentru sănătate.
  • Publicat:
Trăiască vinul pentru că slăbeşte!

Corect este: ne şi slăbeşte, printre multe altele. Dacă până nu demult se credea că vinul roşul este bun doar pentru prepararea vânatului şi pentru a încălzi atmosfera în timpul unei întâlniri romantice, specialiştii au arătat că licoarea are şi multiple beneficii pentru sănătate.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul roşu poate scădea nivelul colesterolului din sânge. Astfel, participanţii la cercetare care nu aveau probleme cu nivelul colesterolului şi care au consumat suplimente alimentare care aveau la bază vinul roşu au constatat că nivelul colesterolului LDL – supranumit „colesterolul rău” – a scăzut cu aproximativ 9%.

În cazul subiecţilor care aveau valori ridicate ale colesterolului şi care au consumat aceleaşi suplimente nutritive, nivelul colesterolului „rău” a scăzut chiar şi cu 12%. Rezultatele sunt încurajatoare, spun specialiştii, în condiţiile în care colesterolul „rău” se depune pe pereţii arteriali, care se îngroaşă şi determină creşterea presiunii arteriale, ducând la infarct. Vinul roşu se află printre cei mai importanţi agenţi de diminuare a nivelului colesterolului, datorită antioxidanţilor care se află în componenţa sa.

Laudă resveratrolului!

Dar vinul roşu aduce beneficii şi la nivelul creierului, susţine Philippe Marambaud, cercetător ştiinţific în cadrul Centrului Litwin-Zucker pentru cercetare a maladiei Alzheimer şi a problemelor de memorie din New York. Responsabil este tot resveratrolul, care, susţine specialistul, împiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid, care determină apariţia maladiei Alzheimer. Pentru a preveni apariţia bolii, Marambaud susţine că este suficient să rezolvi timp de o oră cuvinte încrucişate şi, la final, să te răcoreşti cu un pahar de vin roşu.

Despre vinul roşu se mai spune că luptă împotriva răcelii. Afirmaţia este susţinută de un studiu publicat în 2010, în American Journal of Epidemiology şi la care au participat 4.000 de studenţi din cinci universităţi spaniole. S-a demonstrat că, în cazul celor care consumau aproximativ 14 pahare de vin roşu pe săptămână, şansele de a contracta o răceală în decursul unui an erau şi cu 40% mai reduse.

De asemenea, antioxidanţii din vinul roşu protejează organismul împotriva infecţiilor şi protejează celulele împotriva efectelor radicalilor liberi care determină, printre altele, apariţia cancerului la sân. A

Resveratrolul din vinul roşu este benefic şi pentru siluetă, se arată într-un studiu recent publicat în Journal of Biological Chemistry. Autorii cercetării sugerează că piceatanolul, un alt compus al vinului roşu, derivat din resveratrol, blochează dezvoltarea celulelor grase imature şi împiedică îngrăşarea.

Totuşi, atenţie maximă la abuz şi nu consumaţi niciodată mai mult de un pahar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”